Publicado 12/05/2021 11:14CET

La ministra Ione Belarra presenta la seua candidatura a la Secretaria General de Podem

Archivo - Arxiu - El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i la ministra de Drets Socials, Ione Belarra
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

   Aposta per mantindre la direcció actual i no es pronuncia sobre possibles aliances amb exdirigents del partit

   MADRID, 12 maig (EUROPA PRESS) -

   La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha anunciat aquest dimecres a primera hora que presenta la seua candidatura a la Secretaria General de Podem "després de reflexionar amb companys i companyes", amb el que buscarà rellevar al fins ara líder de la formació, Pablo Iglesias.

   A través d'una anotació en el seu compte de Twitter, arreplegat per Europa Press, Belarra ha assegurat que necessiten "el Podem més fort possible per a aconseguir" que l'actual vicepresidenta tercera i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, "siga la primera dona presidenta del Govern".

   En una entrevista en eldiario.es, la primera després de l'anunci, Belarra ha dit que "és prompte per a saber si hi haurà més candidatures o no" encara que, al seu juí, "hi ha possibilitats de sobra" perquè un altre inscrit faça el pas. Amb tot, la ministra ha mostrat la seua confiança en què la seua candidatura siga la triada.

   "Hi ha companys i companyes enormement valuosos en Podem, especialment dins de la direcció. Ho he comentat amb tots ells per a saber si podien recolzar la meua candidatura, però el més important és que anem a una etapa molt més coral, en la qual ja no hi ha un únic lideratge dins de l'espai d'Unides Podem", ha respost, després de ser preguntada sobre la seua candidatura.

   Açò sí, la dirigent de la formació 'morada' ha suggerit que comptarà amb "el gruix de l'equip que va eixir triat en l'Assemblea de 2020. "És prompte, però sí que puc avançar que l'actual equip funciona molt bé", ha assenyalat, deixant clar que l'actual direcció "ha de seguir continuant en aquesta nova etapa".

FARÀ "TOT EL QUE ESTIGA" EN LA SEUA MÀ PERQUÈ DÍAZ SIGA CANDIDATA

   Preguntada sobre si es plantejaria la volta o l'aliança amb exdirigents com Íñigo Errejón, Teresa Rodríguez o Xavi Domènech, Belarra ha sostingut que "a partir d'ara" el focus "ha d'estar en els militants". "Tu has assenyalat militants amb noms propis, famosos. Però hi ha milers", ha afegit.

   Després de ser qüestionada per la possibilitat que Yolanda Díaz no accepte ser la candidata d'Unides Podem a la Presidència del Govern, Belarra ha explicat que farà "tot el que estiga" en la seua mà perquè ho faça. "Jo és que crec que a Yolanda l'ha triat la gent", ha sostingut.

   El pas davant de Belarra suposa seguir una de les línies marcades per Iglesias, que en diverses ocasions havia apuntat que s'havien de donar pas a nous lideratges i entenia, en el cas de la seua formació, que aquest havia de ser femení. De moment, la ministra és l'única que es postula i la seua figura és ben rebuda en les esferes de Podem.

   Belarra és afí a Pablo Iglesias, suposa una opció continuista amb la línia política portada fins al moment coneix al detall una organització en la qual ha tingut un paper destacat en tots els àmbits (orgànic, parlamentari i ara en l'Executiu) i també té gran afinitat amb altres dirigents destacades: les ministres Irene Montero i Yolanda Díaz.

colaboracio