Mnangagwa demana a Mugabe que se'n vaja i assegura que no tornarà fins que es garantisca la seua seguretat

El president de Zimbàbue, Robert Mugabe
ZBC
Actualizado 21/11/2017 10:56:40 CET

HARARE, 21 Nov. (Reuters/EP) -

L'exvicepresident de Zimbàbue Emmerson Mnangagwa ha reclamat este dimarts al mandatari, Robert Mugabe, que escolte el clam del poble perquè dimitisca, alhora que ha assegurat que no tornarà al seu país fins que veja garantida la seua seguretat.

Mnangagwa, la destitució del qual ha estat l'origen de la crisi política que va precedir el cop d'estat del 14 de novembre, ha afirmat en un comunicat que va abandonar el país perquè la seua vida estava en perill i que no tornarà fins que tinga garantida la seua seguretat.

L'exvicepresident de Zimbàbue ha dit que ha estat en contacte amb Mugabe i que l'ha convidat a tornar al país però que no ho farà mentre no veja garantida la seua seguretat personal. "He dit al president que no tornaré a casa fins que no veja satisfeta la meua seguretat personal per les formes i el tracte que em van donar després de la meua destitució", ha assegurat.

Mugabe va rellevar Mnangagwa com a vicepresident el 6 de novembre, una decisió que va ser interpretada com un intent per treure'l de la cursa successòria i situar la seua dona, Grace Mugabe, com el seu relleu. La destitució va ser contestada pel cap d'Estat Major de les Forces Armades, el general Constantino Chiwenga, qui va advertir al Govern que les Forces de Defensa no permetrien una "purga" d'antics guerrillers.

Dies després, el 14 de novembre, les Forces Armades van donar un cop d'estat que manté privat de llibertat Mugabe, que segueix negant-se a dimitir, i ignorant les pressions de dins i fora del seu partit i del Govern.

colaboracio