La moció de censura del PSOE compta amb les signatures de tots els diputats del grup

Sánchez presideix una reunió extraordinària de la Comissió Executiva Federal
EUROPA PRESS
Publicado 25/5/2018 13:04:06CET

MADRID, 25 May. (EUROPA PRESS) -

La moció de censura contra el president Mariano Rajoy registrada aquest divendres pel Grup Parlamentari Socialista compta amb les signatures dels 84 diputats del grup, juntament amb la de Pedro Sánchez com a candidat alternatiu, malgrat que ell no és diputat.

En la iniciativa, que ha difós el PSOE, es justifica la presentació de la moció per la necessitat que el cap de l'Executiu central assumisca la seua responsabilitat política per la sentència del cas Gürtel, que condemna el PP com a partícip a títol lucratiu d'aquesta trama de corrupció.

"La fortalesa de les institucions democràtiques depèn en bona mesura de la confiança que les persones que les ocupen susciten entre la ciutadania. I la permanència en la Presidència del Govern del màxim responsable d'una formació política declarada judicialment com a part d'un autèntic sistema de corrupció institucional, afectaria greument la credibilitat de la Presidència i del Govern, i a la pròpia dignitat de la democràcia espanyola", argumenta el PSOE en la seua moció.

colaboracio