Moncloa deixa la porta oberta al fet que el corredor H2MED incloga l'hidrogen produït amb nuclear, com vol França

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez,, rep al president de França, Emmanuel Macron, en la Cimera EU-MED9, en la Ciutat de la Llum, a 9 de desembre de 2022, a Alacant, Comunitat de València, (Espanya).
Jorge Gil - Europa Press
Publicado: viernes, 9 diciembre 2022 18:22

   Espanya intentarà que NOMÉS funcione amb hidrogen verd però el projecte que presentaran en Brussel·les engloba les dos opcions

   ALACANT, 9 Dic. (EUROPA PRESS) -

   El projecte per a construir el corredor H2MED que connecte Portugal, Espanya i França i que els països han de presentar la Comissió Europea abans del 15 de desembre inclou el terme "hidrogen renovable", la qual cosa deixa la porta oberta al fet que puga transportar hidrogen produït amb energia nuclear.

   Aquesta possibilitat juga a favor dels interessos de França, que compta amb una important xarxa de centrals nuclears i en contra dels d'Espanya, que tractarà que finalment solament s'utilitze hidrogen "verd", és a dir produït amb energies netes.

   Segons fonts de Moncloa el text que es traslladarà a Brussel·les parla de "hidrogen renovable", un concepte que a dia de hui inclou l'anomenat "hidrogen rosa", que és el generat amb energia nuclear. Les citades fonts precisen que encara no és definitiu si podrà o no circular per l'H2MED i és una discussió que es durà a terme al llarg de l'any que vé.

   A més, sostenen que Espanya intentarà que aquest corredor finalment funcione solament amb "hidrogen verd", és a dir que s'haja produït amb energies netes com la solar o l'eòlica, en les quals Espanya és dominant, i deixe fóra la nuclear, el tipus d'energia que predomina en el 'mix' de França.

colaboracio

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià