Publicado 21/01/2022 16:42

Moncloa llança un mapa interactiu amb l'execució dels fons europeus per CCAA en plena ofensiva del PP

El president del Govern, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta primera del Govern i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño.
Eduardo Parra - Europa Press

   Incorpora a la web l'informe trimestral del Pla de Recuperació, que el Govern exposa cada tres mesos al Congrés dels Diputats

   MADRID, 21 gen. (EUROPA PRESS) -

   El Govern ha incorporat un nou apartat a la pàgina web del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència en el qual es podrà accedir a un mapa que arreplega al detall la gestió dels fons europeus distribuïts a les comunitats autònomes, inclòs un desglossament de les diferents polítiques públiques, inversions i programes.

   Segons ha informat Moncloa, aquest nou apartat anirà actualitzant-se i incorporarà dades periòdiques d'execució per a descarregar, per comunitats autònomes i per àrees de polítiques públiques, segons se'n vaja desenvolupant la implementació del pla.

   Malgrat que el context de la seua publicació està marcat per les contínues acusacions per part de les comunitats governades pel Partit Popular, fonts de l'Executiu afirmen que el mapa ja estava en els seus plans abans d'aquesta ofensiva i el seu retard es deu al fet que esperaven a fer-ho públic quan comptaren amb les dades consolidades de 2021.

INFORME TRIMESTRAL D'EXECUCIÓ

   Així mateix, la pàgina incorpora l'informe trimestral d'execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb la informació que el Govern exposa cada tres mesos al Congrés dels Diputats.

   Entre eixes dades, ja donades a conéixer pel Govern, destaca que, a 31 de desembre de 2021, s'havien autoritzat 22.128 milions d'euros (el 91,4% del total pressupostat per a 2021), mentre que s'havien adquirit compromisos per 20.976 milions (86,7%), les obligacions reconegudes se situaven en 20.044 milions (82,8%) i els pagaments realitzats ascendien a 11.000 milions (45,5%)

   A més, en aquest informe s'arreplega que les autonomies han rebut més d'11.200 milions d'euros, pràcticament la meitat dels fons europeus pressupostats en el 2021. En concret, d'eixos 11.246 milions distribuïts entre les comunitats, 8.831 milions s'han assignat després dels acords aconseguits en les conferències sectorials, mentre que els 2.415 milions restants s'han transferit mitjançant convenis o concessions.

BUTLLETÍ SETMANAL EN LA WEB DEL PLA DE RECUPERACIÓ

   Des del passat mes de novembre, la web del Pla arreplega a més un butlletí setmanal que recopila les últimes licitacions, ajudes, subvencions i altres actuacions del Pla de Recuperació reflectides en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), així com en els butlletins oficials de les comunitats autònomes.

   A més, es pot accedir a la informació sobre les convocatòries, PERTE -plans estratègics amb gran capacitat d'arrossegament per al creixement econòmic- i manifestacions d'interés del pla.

   La pàgina del Pla de Recuperació conté un apartat sobre els diferents tipus d'accés als fons, una relació de totes les últimes convocatòries obertes, informació sobre els terminis del pla, respostes a les preguntes més freqüents, notícies sobre la distribució dels fons i accés als documents i enllaços relacionats.

   De cara al primer semestre d'enguany, està previst obrir més de 150 convocatòries que posaran a la disposició del teixit productiu una quantitat superior als 17.000 milions d'euros.

colaboracio