El Monestir de Santa María de la Valldigna obri una "nova etapa cultural" amb un festival de música i poesia

Cartell de Ressona Valldigna
GVA
Publicado 15/11/2018 12:21:42CET

VALÈNCIA, 15 Nov. (EUROPA PRESS) -

El Monestir de Santa María de la Valldigna entra "en una nova etapa d'activitat cultural" amb la gestió directa per part de la Conselleria de Cultura, que tindrà com a primera cita el festival Ressona Valldigna. Aquest esdeveniment oferirà una programació amb teatre, humor, música, reflexió i poesia.

El certamen està organitzat per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport i compta amb la col·laboració de la Mancomunitat de la Valldigna i dels ajuntaments de Barx, Benifairó de la Valldigna i Simat de la Valldigna.

Ressona Valldigna té com a principal objectiu "recuperar el paper del Monestir de la Valldigna com a motor d'activitats culturals de la comarca, d'acord amb el caràcter singular que l'Estatut d'Autonomia li atorga, i seguint l'esperit de la Llei del Monestir de la Valldigna, que indica que l'espai ha de servir de punt de trobada de tots els valencians i les valencianes, com a centre d'investigació i estudi per a recuperar la història de la Comunitat Valenciana".

Segons el conseller de Cultura, Vicent Marzà, el Monestir de Santa María de la Valldigna "entra en una nova etapa amb la gestió directa per part de Cultura de la Generalitat". I ha afegit: "Iniciem aquest moment amb el festival Ressona Valldigna, amb una oferta variada d'activitats culturals gratuïtes que permetrà arribar a tota classe de públic. Un festival on la cultura ressona, torna a sonar en aquest conjunt patrimonial emblemàtic de les valencianes i dels valencians".

HUMOR CRÍTIC

Les activitats comencen el 18 de novembre, a les 19.00 hores, amb l'actuació de Juja Teatre, que omplirà amb el seu particular humor crític, corrosiu i sense pèls en la llengua el monestir. El 16 de desembre, tindrà lloc la primera Festa Estellés amb l'actuació de Pau Alabajos i diversos escriptors de la Safor i la Valldigna. Les activitats continuaran amb el singular còctel de música clàssica i jazz del quartet Les Femmes, que es podrà gaudir el 23 de desembre.

El 19 de gener, serà el torn de l'humorista Eugeni Alemany amb un imprevisible monòleg ple d'improvisació, irreverència, interacció amb el públic i un ritme frenètic. La següent cita serà el 2 de febrer amb Jazzmatiks i les seues versions en clau de jazz tant de cançons valencianes com de temes de grups internacionals.

El festival Ressona Valldigna finalitzarà la seua programació cultural el 16 de febrer amb la jornada Pensament Crític, que reflexionarà sobre la figura de Joan Fuster i la seua obra. A més, al llarg dels primers mesos de 2019, es duran a terme diverses actuacions de millora de l'espai, així com un complet programa d'activitats culturals.

Contador
colaboracio