Mor l'escultor valencià José Esteve Edo

Fallece el escultor Esteve Edo
Mor als 98 anys l'escultor valencià José Esteve Edo
Actualizado 2/11/2015 14:44:06 CET

VALÈNCIA, 2 Nov. (EUROPA PRESS) -

   L'escultor valencià José Esteve Edo ha mort als 98 anys després d'una dilatada trajectòria. La missa exequial se celebra este dilluns a les 13.30 hores a la capella del Cementiri Parc de la Pau de València, ha informat l'Arquebisbat de València.

   L'autor, que va morir ahir a la nit, ha estat un dels cofundadors del Grup Parpalló i ha destacat, entre d'altres treballs artístics, per la seua participació en la construcció de la Custòdia de la Catedral de València, que va començar en 1940.

   Alhora, va celebrar en 1970 un total de 16 escultures per al retaule de la capella del Sant Calze de la Catedral de València, concretament els 12 apòstols i altres sants.

   A més, entre les seues obres de temàtica religiosa figuren escultures realitzades per a les esglésies de la Santíssima Creu i la de Sant Joan de l'Hospital, de València; per a la parròquia de Sant Martí, de València; i la de l'Assumpció de la Nostra Senyora de Montserrat, a València; per a la de la Nativitat de Nostra Senyora, de Torís, així com per al Reial Convent de Predicadors de València i l'ermita de Santa Lucia.

   Alhora, correspon a José Esteve Edo un Crist crucificat de la parròquia Santíssima Trinitat i Sant Josep, de la Pobla de Vallbona; una imatge del Crist en Xèrica (Castelló) i el retaule de la parròquia de Sant Joan Bosco de Valencia, "que ha estat la seua última obra", segons les mateixes fonts.

   També, el monestir de l'orde religiós de vida contemplativa de les Clarisses Caputxines de València alberga una escultura del pare Sant Pius de Pietrelcina", "l'única escultura del sant italià que hi ha a la Comunitat Valenciana, obra de l'artista José Esteve Edo".

PRESÈNCIA A VALÈNCIA

   A més, Esteve Edo va esculpir imatges que actualment es conserven als Jardins del Real, als jardins de l'Antic Hospital, a la plaça del Temple, en les Alberedetes dels Serrans, i a l'avinguda Blasco Ibáñez, entre d'altres llocs.

   L'obra de l'escultor és present en nombroses institucions, com el Museu de Belles Arts Sant Pius V de València; el Museu d'Art Contemporani de Madrid o el Museu de Singer-Laren d'Holanda, entre d'altres, segons figura en la seua semblança en la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles.

colaboracio