Moren almenys 50 persones després d'atropellar un tren una multitud durant una festivitat religiosa a L'Índia

Publicado 19/10/2018 19:05:04CET

MADRID, 19 Oct. (EUROPA PRESS) -

Almenys 50 persones han mort aquest divendres després d'atropellar un tren una multitud que s'havia concentrat en les vies de ferrocarril prop de la localitat índia d'Amritsar per a participar en una festivitat religiosa.

"No hi ha un balanç exacte de víctimes mortals, però definitivament són més de 50 o 60", ha dit el comissari de la Policia d'Amritsar, S. S. Srivastava, en declaracions a la premsa.

Segons les informacions arreplegades pels mitjans locals, prop de 500 persones s'havien concentrat en el lloc per a veure la crema de l'efígie de Ravan amb motiu de la festa de Dussehra.

A causa del soroll provocat pels petards que s'estaven llançant, els presents, que es van allunyar de la zona i van entrar en la via, no haurien escoltat arribar al tren, que ha passat a gran velocitat pel lloc, atropellant un nombre indeterminat de persones.

El primer ministre d'Índia, Narendra Modi, s'ha mostrat "extremadament trista" pel succés i ha ressaltat que la tragèdia és "devastadora". "Les meues profundes condolences per als quals han perdut els seus sers estimats. Rese perquè els ferits es recuperen ràpidament", ha dit en un missatge en el seu compte en la xarxa social Twitter.

El ministre principal de l'estat de Punyab, Amamrinder Singh, ha anunciat que es dirigeix al lloc del succés "per a supervisar les tasques d'ajuda i rescat" en el "tràgic accident ferroviari" en Amritsar.

Així mateix, ha anunciat que les autoritats entregaran 500.000 rupies (al voltant de 5.925 euros) per als familiars de cadascun dels morts i tractament gratuït per als ferits en hospitals públics i privats.

Per la seua banda, el ministre de l'Interior, Rajnath Singh, s'ha sumat a les condolences i ha ressaltat en un missatge en el seu compte en Twitter que els seus pensaments estan amb els familiars i que resa pels ferits.

colaboracio