Morera demana a Batet que no es retarde més la reforma constitucional per a reconéixer el Dret Civil Valencià

Conca i Batet
CORTS
Publicado: martes, 29 noviembre 2022 11:38

   VALÈNCIA, 29 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha enviat una carta a la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, en la qual li reclama que no es demore més la reforma constitucional per a reconéixer el Dret Civil Valencià.

   Així li ho ha traslladat amb motiu de la concentració que farà aquest pròxim dimecres l'Associació de Juristes Valencians a les portes de la cambra baixa, segons ha informat el parlament autonòmic.

   En la missiva, Morera torna a incidir que la reforma constitucional per al reconeixement del Dret Civil Valencià "porta tres anys en espera", per la qual cosa, demana que trasllade a la Taula del Congrés, Junta de Portaveus i a la Comissió Constitucional l'"agilitació" d'aquesta tramitació que, a més, "es podria fer al costat de la reforma de l'article 49 de la Constitució i que compta amb el vistiplau de CERMI".

   Morera va rebre aquest dilluns al president de l'Associació de Juristes Valencians, José Ramón Chirivella i a la secretària de relacions institucionals de l'entitat, Susi Boix, per a traslladar-los el contingut de la carta enviada al Congrés, d'acord amb la concentració convocada a Madrid per a aquest mateix dimecres.