Publicado 18/05/2022 18:37

Una mostra del Marq reuneix per primera vegada tres de les peces més importants de l'arqueologia portuguesa

Una mostra del Marq reuneix per primera vegada tres de les peces més importants de l'arqueologia portuguesa
DIPUTACION ALICANTE

   ALACANT, 18 maig (EUROPA PRESS) -

   El Museu Arqueològic d'Alacant estrena la nova exposició internacional 'El Guerrero Atlántico. ¿Símbolos de Poder?' organitzada en col·laboració amb el Museu Nacional d'Arqueologia de Portugal i que s'engega en el Dia Internacional dels Museus.

   La mostra, inaugurada per la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, reuneix per primera vegada un conjunt de tres peces declarades Tresor Nacional de Portugal que s'exhibeixen en primícia fins al pròxim 23 d'octubre en la Sala Noble de la Biblioteca del museu alacantí, segons ha informat la Diputació en un comunicat.

   Parra ha celebrat "la nova aposta expositiva d'interés internacional que posarà a l'abast de tots els visitants una destacada selecció d'objectes de gran valor que s'estrena ací, en el MARQ, fruit de l'important i fructífer projecte de col·laboració amb el Museu Nacional d'Arqueologia de Portugal i sota el comissariat de director, Antonio Carvalho".

    D'aquesta mostra, ha destacat que "ens descobreix una de les civilitzacions indígenes que van poblar el nord-oest peninsular en temps del domini de Roma a través de tres objectes únics que recorren la seua història".

    També ha confirmat la celebració de tres jornades de portes obertes amb motiu del DIM que tindran lloc hui i el cap de setmana vinent, amb un horari ampliat que es perllongarà el dissabte fins a les 22.00 hores.

   En representació del director del museu portugués, la museòloga-cap del Departament d'Inventari i Col·leccions, Patricia Sants Batista, ha traslladat les paraules de Carvalho que reconeix el prestigi del MARQ "com un referent en museología i investigació arqueològica a Espanya i la Península Ibèrica" i la sòlida relació establida a partir de l'exposició "Ídols" i l'exhibició a Lisboa de la 'Mà de bronze de Lucentum'.

    També han assenyalat la rellevància dels projectes expositius desenvolupats conjuntament el director del MARQ, Manuel Olcina, i el director gerent de la Fundació MARQ, José Alberto Cortés, durant l'acte de presentació en el qual ha participat a més José Manuel Fonts Cortesa, en representació de la Fundació Banc Sabadell, qui ha reconegut al MARQ "com a referent a Alacant i la Comunitat Valenciana".