Publicado 25/01/2019 12:28CET

La muntanya marca el ritme de treball en l'operatiu de rescat de Julen

Jorge martín portaveu de la Gurdia Civil de Mlaga
EUROPA PRESS

TOTALÁN (MLAGA), 25 Ene. (EUROPA PRESS) -

El portaveu de la Gurdia Civil de Mlaga, Jorge Martín, ha explicat aquest divendres les tasques que continua realitzant l'operatiu de rescat de Julen, el xiquet que fa 12 dies va caure a un pou de 25 centímetres de dimetre i 110 metres de profunditat en el municipi malagueny de Totalán, incidint que la muntanya és la que est marcant el ritme de treball, donada la seua extrema duresa.

Així, ha explicat que s'ha aconseguit ja el metre i mig d'excavació horitzontal per part dels efectius de la Brigada de Salvament Miner d'Hunosa i que s'han necessitat fins al moment tres microvoladures, que des que s'inicien fins que conclouen necessiten d'unes dos hores.

No ha donat terminis per ha insistit que és la muntanya la que marca el ritme de treball, reiterant que s'estan trobant amb material "extremadament dur", igual que va ocórrer amb la perforació vertical efectuada abans d'aquesta fase.

Martín ha informat també que l'helicpter de la Gurdia Civil que est en la finca de Totalán ha desenganxat en direcció a Sevilla per a portar més material explosiu per si és necessria la seua utilització. També ha deixat clar que l'nim entre l'operatiu, compost per 26 efectius de la Brigada, la Gurdia Civil i el Consorci Provincial de Bombers, és "igual d'alt" que aquest dijous, quan van iniciar la baixada.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Vox tacha de "irrelevante" o un "error tipográfico" que su programa de 2016 propusiera acabar con la educación especial

 2. 2

  Podemos quiere que se usen las multas de tráfico para pagar el carné de conducir a jóvenes sin recursos

 3. 3

  Asociación de militares lleva al Tribunal de Estrasburgo la jornada en las Fuerzas Armadas

 4. 4

  El Rey guardará cuarentena 10 días tras conocer que un contacto próximo ha dado positivo en Covid-19

 5. 5

  El interés minero en la Luna puede derivar en conflictos