El Museu de Belles Arts de Castelló rep el dijous a Pepe Viyuela en un espectacle musical i poètic

Archivo - Arxiu - Pepe Viyuela
GENERALITAT VALENCIA - Archivo
Publicado: miércoles, 25 enero 2023 14:44

   CASTELLÓ, 25 Ene. (EUROPA PRESS) - -

   Cultura de la Generalitat, mitjançant l'Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta aquest dijous, al Museu de Belles Arts de Castelló, 'La gracia de la palabra', un espectacle poètic i musical a càrrec de l'actor Pepe Viyuela acompanyat de la formació Capilla Jerónimo de Carrión.

   El delegat territorial de l'IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat la programació d'activitats del Museu de Belles Arts. "El centre museístic va més enllà d'una programació d'exposicions temporals i de mostrar la seua col·lecció. El Museu és un centre cultural que ofereix multituds d'activitats que van des de trobades amb personalitats del món cultural, concerts, tallers o una destacada i exitosa programació infantil", ha dit.

   Ribes ha assenyalat que en aquesta idea d'ampliar la programació, donen la benvinguda el dijous a un actor que, "a més de ser molt reconegut pels seus papers humorístics, proposa altres registres molt interessants com aquest recital".

   'La gracia de la palabra' és un espectacle poètic i musical breu en la forma, però intens en el seu recorregut. A través dels versos de Juan de Yepes, de Garcilaso i de Santa Teresa, i la música del seu moment -cançoners de Segòvia i palau, madrigals instrumentals, variacions i altres peces-, es proposa un recorregut per la lírica del segle XVI. Un acte de contemplació artística, que acull l'àmbit de creació de San Juan de la Cruz, en el qual música i paraula s'alternen i acompanyen.

   L'espectacle compta amb les músiques de compositors com Juan Vásquez, Diego Ortiz, John Dowland, del Cancionero de Segovia, entre uns altres, amb Pepe Viyuela, recitant i acompanyat per Capilla Jerónimo de Carrión, la soprano Delia Agúndez i María Alejandra Saturn amb la viola de gamba.

   Les entrades són gratuïtes i es podran arreplegar en la recepció del Museu des de les 18.00 hores de la vesprada del dia de l'espectacle.

'NITS LLUNÀTIQUES'

   El cicle 'Nits llunàtiques', organitzat pel col·lectiu Tintoreras Art en col·laboració amb el Museu de Belles Arts de Castelló amb l'objectiu de visibilitzar a dones artistes que no han tingut el reconeixement merescut, presenta una nova edició aquest divendres 27 de gener a les 20.00 hores.

   En aquesta ocasió, s'aprofundirà en el treball artístic de Remedios Varo, l'obra del qual introdueix en un poderós món simbòlic que invoca a la màgia, la imaginació i la mística, i estableix interconnexions entre diferents plans de la realitat: la matèria i l'esperit, el món animal, l'humà i el vegetal.

   El pròxim 'Nits llunàtiques' tindrà lloc el 17 de febrer i estarà dedicat a la gran Louise Bourgeois.

Contador