Publicado 07/07/2022 12:45

Nadal, entre el dolor i la llegenda que no cessa

El tennista espanyol Rafa Nadal en el partit de quarts de final de Wimbledon contra el nord-americà Taylor Fritz.
Adam Davy/PA Wire/dpa

   El balear afronta demà les molèsties abdominals i l'histriònic Kyrgios en busca de la seua tercera final en un 'gran' enguany

   MADRID, 7 jul. (EUROPA PRESS) -

   El tennista espanyol Rafa Nadal afronta demà divendres les semifinals del torneig de Wimbledon, tercer 'Gran Slam' de la temporada, contra l'histriònic jugador australià Nick Kyrgios i els dolors abdominals que han llastrat el seu joc i van estar prop a punt de deixar-lo fora del torneig londinenc en els quarts de final davant Taylor Fritz.

   Nadal ha esgotat el vocabulari per a descriure la seua llegendària obra. Enfront de Fritz va tornar a demostrar com d'alt que situa el seu llindar de dolor. "Vaig pensar diverses vegades en la retirada", va confessar el balear després de derrotar Fritz en una dura batalla de quasi cuatre hores i mitja a l'herba de l'All England Club.

   Tot i els gestos del seu pare, Sebastián, i la seua germana María Isabel convidant-li a cessar el seu calvari, el de Manacor va tornar a la pista després de ser tractat pel fisioterapeuta d'eixa bretxa abdominal que no li deixava servir més enllà dels 180 quilòmetres per hora. "Porte diversos dies sense traure per a protegir l'abdomen", va desvetlar el pupil de Francis Roig.

   I no només va tornar sinó que es va sobreposar per a seguir engrandint la seua llegendària figura a Wimbledon, malgrat els seus tres anys d'absència i al fet que és la superfície que menys s'adapta a les seues boles liftades i profundes que tant costa alçar als seus rivals.

   El balear se sotmetrà a proves i una ecografia en la regió abdominal supervisades pel seu metge, Ángel Ruiz Cotorro, la seua ombra aquesta setmana a Londres.

colaboracio