Publicado 5/6/2020 17:55:43 +02:00CET

Naix la càtedra de nova transició verda entre les cinc universitats públiques valencianes

Campus de la Universitat Politècnica de València
UPV - Archivo

VALÈNCIA, 5 Jun. (EUROPA PRESS) -

El Consell ha autoritzat un conveni entre la Conselleria d'Arquitectura Bioclimàtica i les universitats públiques valencians per a la creació de la Càtedra de Nova Transició Verda, amb activitats d'investigació, docents i difusió sobre estratègies i polítiques públiques en matèria de transició ecològica justa i lluita contra el canvi climàtic dins de l'hàbitat urbà.

Es tracta d'una plataforma acadèmica en la qual participen la Universitat de València-Estudi General (UV), la Universitat Politècnica de València (UPV), la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), la Universitat d'Alacant (UA) i la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH).

Dins de l'aposta per a asseure les bases d'un model econòmic, social i de desenvolupament sostenible, just i respectuós amb el planeta, la Generalitat considera fonamental el paper de les universitats valencianes.

Les cinc es comprometen en el conveni a col·laborar en el procés de transició energètica, ecològica i model de vida mitjançant la realització de programes d'investigació, formatius, culturals i de reflexió universitària, a través de la transversalitat de les polítiques públiques amb perspectiva de justícia social i igualtat de gènere.

L'objectiu és que aquests avanços siguen transferits a la societat per a garantir el benestar i el futur dels ciutadans. Per a açò, la càtedra se centrarà en la redacció d'informes i l'organització de seminaris, conferències, concursos, exposicions, estudis i tallers. D'ací s'obtindrà informació rellevant per a les decisions que haja de prendre la Generalitat.

Es tracta així un punt d'unió "decisiu" i funcional entre l'activitat educativa i investigadora amb l'administrativa. El conveni té una vigència de quatre anys, cada any un d'específic amb una universitat. Les activitats estan finançades per la Conselleria.

colaboracio