Naix la primera zebra de l'any en Bioparc València

Naix la primera zebra de l'any en Bioparc
BIOPARC
Publicado 13/7/2018 10:39:08CET

VALÈNCIA, 13 Jul. (EUROPA PRESS) -

Una cria de zebra ha nascut aquesta setmana en Bioparc València. Es tracta del primer poltre de l'any encara que s'espera que no siga l'únic que nasca aquest estiu, segons ha informat el zoològic en un comunicat.

Tant la cria com la mare es troben en perfecte estat i han meravellat els nombrosos visitants que les han pogut veure a les poques hores del naixement. Mogut pel seu instint natural el poltre segueix constantment a la mare, qui ho protegeix i alleta a demanda, gaudint els càlids dies d'estiu al costat de la resta del grup.

El ramat de zebres destaca amb el seu exòtic pelatge blanc i negre en l'hàbitat que comparteix amb estruços, marabú, ibis i rinoceronts, en la zona que recrea la sabana en l'estació seca i ens mostra una escena de naturalesa salvatge inoblidable.

Previsiblement alguna altra femella d'aquesta espècie estiga prenyada i podria parir pròximament, ja que és freqüent en la naturalesa la coordinació dels parts com a tècnica natural de protecció del ramat, en aquest cas formada per tres femelles adultes i un mascle reproductor.

Aquest nou naixement de zebra se suma als quals en anys anteriors s'han produït en BIOPARC, la qual cosa ho converteix en una reserva genètica d'aquesta emblemàtica espècie africana. La mare, Bom, va arribar en 2007 de Copenhagen Zoo (Dinamarca) i el pare, Zambé, va ser traslladat des de Safari de Peaugres (França) en 2012.

La distribució geogràfica de la Zebra de Grant (Equus burchelli boehmi) és Zàmbia a l'oest del riu Luangwa, la República Democràtica del Congo, nord de Tanzània, Uganda, Kenya, Etiòpia i Somàlia.

La seua dieta inclou pastura, tiges dures i, en ocasions, fulles o escorces d'arbres i arbustos, requereixen d'una gran quantitat d'aliment pel que no és rar que passen entorn de 20 hores al dia pasturant. El període de gestació és de 360-370 dies i sol nàixer una cria per part. L'esperança de vida se situa entorn dels 38-40 anys.

colaboracio