El 'no' de la diputada de Podem impedeix la investidura de la socialista Concha Andreu com a presidenta de La Rioja

Publicado 16/7/2019 13:43:11CET

LOGRONYO, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

El vot en contra de la diputada regional de Podem Raquel Romero ha impedit aquest dimarts que la candidata socialista Concha Andreu haja sigut investida en primera elecció com a presidenta de La Rioja.

La candidata del PSOE ha collit els vots a favor dels 15 diputats del Grup Socialista i el vot de la diputada regional d'Esquerra Unida Henar Moreno, amb qui s'havia aconseguit un acord programàtic.

D'aquesta manera, s'han aconseguit 16 vots, insuficients per a aconseguir la majoria absoluta en la Cambra de La Rioja, situada en el llindar dels 17 diputats, tal com es requereix en la primera sessió d'investidura d'un candidat a la Presidència regional.

D'aquesta manera, la votació, amb els vots en contra de Partit Popular --12 diputats-- i Ciutadans --4 diputats--, depenia de la diputada de Podem, integrada amb Moreno en el Grup Mixt dins d'Unides Podem.

Un vot que, finalment, i com havia fet preveure la dura intervenció de Raquel Romero al començament de la sessió i, sobretot, en el torn de rèplica, quan li ha dit expressament a Andreu "hui no va a ser presidenta de La Rioja", s'ha decantat pel 'no'.

D'aquesta manera, el Parlament tindrà ara que convocar una nova sessió d'investidura, dins de 48 hores, en la qual Concha Andreu solament haurà de comptar amb majoria simple per a poder ser triada com la primera presidenta de la comunitat. La previsió és que el ple siga de nou convocat dijous vinent a les 13 hores.

colaboracio