Nou desallotjats de dos cases de camp en la zona afectada per l'incendi a Beneixama

Publicado 15/7/2019 17:13:12CET
CONSORCIO PROVINCIAL DE BOMBEROS

ALACANT, 15 Jul. (EUROPA PRESS) -

Nou persones han hagut de ser desallotjades de dos cases de camp en la zona afectada per l'incendi declarat sobre les 14.05 hores d'aquest dilluns en una zona del terme municipal de Beneixama (Alacant), segons han informat fonts de la Guàrdia Civil a Europa Press.

A més, segons informa el 112 de la Generalitat en el seu compte de Twitter, el Centre de Coordinació d'Emergències ha decretat la situació 2 del Pla Especial d'Incendis Forestals (PEIF).

Aquesta situació s'acorda quan l'incendi, en la seua evolució, pot afectar greument la població i béns de naturalesa no forestal, i exigeixen l'adopció de mesures de protecció i socors. Pot ser necessària la incorporació de mitjans extraordinaris a l'administració central.

Segons l'Agència Espanyola de Meteorologia (AEMET), en la zona conflueixen vent de nord-oest, temperatures que superen els 35 graus i una humitat relativa inferior al 30 per cent.

En aquests moments treballen en la zona 13 mitjans aeris de la Generalitat i del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. A més, des de terra treballen 10 dotacions del Consorci provincial, 27 unitats de bombers forestals de la Generalitat de València i Alacant i cinc agents mediambientales. Així mateix, s'han mobilitzat quatre brigades forestals de la Diputació i un coordinador.

El telèfon d'Emergències 112 GVA ha rebut 177 telefonades relacionades amb l'incendi fins a les 17.00 hores.

colaboracio