La nova versió de Medusapp ofereix més informació sobre la presència de meduses en platges

La nova versió de Medusapp ofereix més informació als usuaris sobre la presncia de meduses en les nostres platges
UPV
Publicado: jueves, 25 julio 2019 11:56

VALNCIA, 25 Jul. (EUROPA PRESS) -

Medusapp, l'aplicació desenvolupada per dos antics alumnes de la Universitat Politcnica de Valncia (UPV), en collaboració amb l'Universitat d'Alacant (UA), el CIBER de Malalties Respiratries (Ciberes) i el Laboratori d'Inmunoalergia de l'Institut d'Investigació Sanitria Fundación Jiménez Díaz (IIS-FJD), ofereix enguany una nova versió més informació i prestacions als usuaris.

Medusapp permet a qualsevol persona advertir de l'albirament d'una medusa i oferir en temps real un mapa dels llocs on es detecta la seua presncia. Des del seu llanament i fins ara, l'app ha rebut més de 1.300 albiraments de meduses, dels quals s'han publicat 909; així com fotos de 402 picades, que es remeten directament a l'institut d'investigació Fundación Jiménez Díaz, detallen els responsables del projecte en un comunicat.

Ara, l'app incorpora noves millores, com la possibilitat de pujar la foto de l'enviament des de la galeria d'altres dispositius, no solament amb la cmera del telfon. "Ens ho demanaven molt els bussejadors i navegants que no porten el mbil a l'aigua, per sí cmeres tipus GoPro", apunta Eduardo Blasco, un dels desenvolupadors de l'app.

A més, és capa d'avisar l'usuari si s'han produt albiraments en els últims dies en un radi de 5 km des de la seua posició, amb la capacitat de generar un informe rpid global sobre els mapes de situació. "També és possible consultar els albiraments en qualsevol rang de dates i/o d'espcies que es desitge", afig Ramón Palacios, un altre dels desenvolupadors de Medusapp.

S'ha afegit també un croquis del cos hum, que ajuda a indicar la zona de picada, nous mapes, així com filtres que fan més accessible i amigable la navegació per l'aplicació.

"El nostre objectiu és facilitar al mxim l'ús d'aquesta app i que arreplegue tota la informació possible sobre els albiraments de cada usuari", afig Ramón Palacios, un altre dels desenvolupadors de l'app, qui destaca a més una altra de les principals novetats de la nova versió de l'app, i és que est també disponible en anglés.

Medusapp permet enviar tant la foto de l'espcie com l'abundncia i grandria que es calcula, dades que es publiquen en un mapa en www.medusapp.net i als quals es pot accedir també des de la prpia aplicació.

L'usuari pot enviar una foto de la medusa, en el cas dels albiraments; i en les picades, pot remetre-les també, explicant a més quant de temps fa des que es va produir o tipus d'espcie que li ha picat.

Les dades científiciques i mdiques sobre les picades obtinguts són gestionats i analitzats per l'equip del projecte LIFE Cubomed.

GUIA DIDCTICA I DE PRIMERS AUXILIS

La nova versió de Medusapp explica també amb una guia didctica i amb imatges de les principals meduses i una guia interactiva de primers auxilis, amb recomanacions en cas de picada depenent de l'espcie.

Tota aquesta informació prové del projecte LIFE Cubomed, en el qual participa César Bordehore, investigador de la UA, al costat de personal de l'Institut de Cincies del Mar del CSIC a Barcelona.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià