Nova York demanda The Weinstein Companies per permetre l'assetjament sexual de Harvey Weinstein

Harvey Weinstein
GETTY
Publicado 12/2/2018 11:42:38CET

La demanda de la fiscalia deixa en suspens la potencial venda de l'empresa per més de 400 milions

NOVA YORK, 12 Feb. (EUROPA PRESS) -

El fiscal general de l'Estat de Nova York, Eric T. Schneiderman, ha presentat una demanda contra The Weinstein Company i la seua matriu, The Weinstein Company Holdings (TWC), així com contra Harvey i Robert Weinstein, al·legant que no van protegir els seus empleats de l'assetjament sexual, la intimidació i discriminació per part del llavors conseller delegat de la firma, Harvey Weinstein, i perquè "qualsevol potencial venda de l'empresa garantisca que les víctimes seran compensades".

En la seua demanda davant el Tribunal Suprem del Comtat de Nova York, el fiscal general assenyala les "gravíssimes violacions" del codi de drets civils de l'Estat de Nova York, dels drets humans, així com de les lleis mercantils, incloent les declaracions de nombrosos treballadors víctimes d'assetjament sexual, intimidació i discrimació.

"Malgrat les nombroses queixes al Departament de Recursos Humans de TWC i l'estès coneixement entre la direcció de l'empresa de la mala conducta, els executius i el consell de TWC van fallar de forma repartida a l'hora d'adoptar mesures significatives per protegir els treballadors o frenar la conducta de Harvey Weinstein", recull la demanda presentada.

En aquest sentit, la demanda de la fiscalia novaiorquesa posa de manifest que aquesta "cultura de l'assetjament i la intimidació" ha romàs embolicada en secret com a conseqüència de les pràctiques per part de TWC i Harvey Weinstein de garantir-se el silenci mitjançant "acords de confidencialitat", que impedien als empleats revelar les seues experiències durant el seu treball en la companyia.

Així mateix, Schneiderman considera que "qualsevol venda de TWC ha de garantir que les víctimes seran compensades i que ni els autors d'aquests actes ni aquells que els van permetre s'enriquisquen de manera injusta".

D'aquesta manera, malgrat que la investigació de la fiscalia segueix oberta, la demanda presentada ha tingut en compte les informacions sobre una imminent venda de TWC, que podria haver deixat les víctimes sense una adequada compensació, a més d'haver permès als autors dels fets denunciats, així com a aquells que els van permetre, obtenir un benefici inesperat i seguir exercint en alguns casos càrrecs executius en la nova empresa.

Des que el passat mes d'octubre isqueren a la llum les primeres acusacions d'assetjament sexual contra Harvey Weinstein, més de 80 dones han presentat demandes contra l'executiu, que va ser acomiadat llavors de TWC i està sent investigat per les policies de Nova York, Londres i Los Ángeles.

Des de llavors, TWC ha estat buscant un comprador, per a la qual cosa ha contractat el banc d'inversió Moelis & Company, rebent nombroses mostres d'interès, incloent el grup de Maria Contreras-Sweet, que va liderar l'Administració de Pimes d'EUA durant la presidència de Barack Obama i que, segons la cadena BBC, podria fer-se amb TWC per uns 500 milions de dòlars (407 milions d'euros).

colaboracio