Actualizado 04/12/2020 16:22 CET

Oci nocturn i Generalitat aconsegueixen un acord perquè el sector reòbriga el 9 de desembre en condicions d'hoteleria

Imatge de recurs de la barra d'una discoteca
JOAQUÍN CORCHERO/EUROPA PRESS - Archivo

VALÈNCIA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

El sector de l'oci nocturn i la Generalitat han aconseguit aquest divendres un acord per a la publicació, dimecres que ve 9 de desembre, d'una resolució que permeta la reobertura "amb caràcter immediat" dels establiments prestant servicis d'hoteleria.

Els empresaris i el govern autonòmic han arribat a un punt en comú aquest divendres, en la tercera reunió de la ronda de negociació per a buscar una solució al sector, després de mesos d'obligat tancament a causa de l'evolució del coronavirus.

Segons ha detallat l'Assemblea de l'Acampada de l'Oci Nocturn CV en un comunicat, els representants de la Generalitat en la negociació han traslladat als empresaris que es publicarà una resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) que permetrà l'obertura dels establiments el pròxim dia 9 desembre.

Els locals podran prestar els mateixos servicis que l'hoteleria i tindran les mateixes restriccions d'aforament que restaurants i bars, segons han detallat a Europa Press fonts d'organització.

Així, els pubs obriran les seues portes de 12.00 a 00.00 hores, mentre que els locals amb llicència de discoteca o sales de concert tindran un horari de 17.00 a 00.00 hores. Es permetrà que els locals acullen activitats culturals, encara que no podran disposar de la pista de ball.

L'Assemblea, que amenaçava amb acampar en la Plaça Manises si no es trobava una solució que permetera la reobertura, ha expressat la seua "satisfacció per l'acord aconseguit", després de la reunió amb representanes de la Conselleria de Justícia i d'Economia Sostenible.

L'organització ha agraït la tasca dels treballadors i empresaris que conformen aquest col·lectiu, ja que "gràcies a la seua resposta i la seua mobilització en les províncies d'Alacant, Castelló i València, han fet possible que s'arribe a un acord amb la Generalitat i els locals d'oci puguen obrir les seues portes prestant servicis d'hoteleria amb caràcter immediat".

Finalment, ha demanat al sector "la major altura de mires i exemplaritat" perquè la recuperació de l'activitat es realitze "amb tot el rigor i aplicant totes les mesures preventives higienicsanitàries".

colaboracio