Ocine Aqua estrena la pel·lícula infantil 'Floquet de Neu' en valencià

Elsa Pataky En La Película 'Copito De Nieve'
EUROPA PRESS
Actualizado 23/12/2011 11:26:55 CET

VALÈNCIA, 23 Dic. (EUROPA PRESS) -

Ocine Aqua estrenarà este divendres la pel·lícula infantil 'Floquet de Neu' en valencià, que es podrà veure fins a dimarts que ve, dia 27. Això és possible gràcies a un acord tancat per Escola Valenciana amb la distribuïdora Filmax i amb l'exhibidor Ocine Aqua. Es tracta de la primera vegada que s'estrena una pel·lícula infantil en valencià a la Comunitat Valenciana, segons ha informat l'entitat cívica en un comunicat.

Escola Valenciana ha fet promoció en totes les escoles de València ciutat i les comarques de l'Horta Nort i l'Horta Sud. A més, qualsevol alumne d'estes escoles tindrà un descompte especial de dos euros a l'accés als cines en les sessions de cap de setmana. El col·lectiu repartirà els descomptes als centres educatius.

Alhora, els "amics i amigues" d'Escola Valenciana --persones que formen part d'un projecte de suport a l'entitat-- tenen l'exclusivitat de l'entrada gratuïta.

'Floquet de Neu' és una pel·lícula dirigida per Andrés G. Schaer, que té un repartiment "de renom" amb actrius com Elsa Pataky i el doblatge de veu de Constantino Romero i Carlos Latre, entre d'altres.

Es tracta d'una història que presenta Floquet de Neu, un goril·la albí que arriba al zoo de Barcelona. El seu color fa que acapare totes les mirades dels visitants, però també provoca el rebuig d'alguns companys goril·les que no l'accepten com un dels seus.

Quan Floquet de Neu descobrix que la Bruixa del Nord està de passada a la ciutat, decidix anar a buscar-la per a demanar-li que el convertisca en un goril·la normal.

'CINEMA A L'ESCOLA'

L'estrena de 'Floquet de Neu' en la programació de Nadal arriba després que Escola Valenciana haja posat punt final a la programació de la campanya de 'Cinema a l'Escola' de tardor. En total, l'entitat cívica ha coordinat cicles de projeccions en cines i auditoris d'ajuntaments, als quals han assistit més de 30.000 alumnes.

Les projeccions s'han realitzat al llarg de tota la Comunitat Valenciana, en concret en 25 localitats. Sol a València ciutat, durant el mes de novembre, 4.000 alumnes han assistit als cines Yelmo.

El programa 'Cinema a l'Escola' es realitza gràcies a la implicació d'ajuntaments de diversos punts de la Comunitat Valenciana, que donen suport al la possibilitat de projectar pel·lícules en valencià en sales i espais del seu municipi.

Alhora, en pobles i ciutats importants del territori on els ajuntaments no s'impliquen en el projecte, Escola Valenciana està garantint esta oferta pedagògica de cinema en valencià en sales d'exhibició comercial.

"El nostre repte és arribar amb el programa de pel·lícules doblades en la nostra llengua als exhibidors perquè s'adonen que el cinema en valencià és interessant des del punt de vista comercial i que hi ha una important demanda de públic", ha destacat el president de l'entitat, Vicent Moreno.

Escola Valenciana ha informat que el seu objectiu és expandir l'oferta d'estrenes en valencià en sales de cinema de totes parts de la Comunitat Valenciana durant tot l'any.

colaboracio