Oliu (Banc Sabadell) als accionistes sobre el trasllat de seu a Alacant: "La decisió s'ha demostrat encertada"

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu
EUROPA PRESS
Actualizado 19/4/2018 19:02:30 CET

ALACANT, 19 Abr. (EUROPA PRESS) -

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha reiterat aquest dijous en la seua primera junta d'accionistes a Alacant després del trasllat de la seu social a l'octubre que la decisió va ser "encertada" i ha sostingut que es va prendre en el moment oportú.

"La decisió s'ha demostrat encertada i va ser presa en el moment oportú amb fermesa i unanimitat per part del consell i amb execució impecable per part de tot l'equip directiu", ha manifestat Oliu en la seva intervenció a l'inici de la junta.

Ha repetit que el canvi de domicili social va ser una decisió "motivada, basada en fets i dades objectives, al marge de qualsevol altra consideració", que es va adoptar en un context polític complex, davant la necessitat de garantir l'entorn de certitud institucional i seguretat jurídica que és requisit imprescindible per desenvolupar l'activitat del banc.

Ha recordat que el 2015 la junta d'accionistes ja va aprovar la modificació dels estatuts per dotar al consell d'administració la capacitat per adoptar amb celeritat la decisió de canvi de domicili en cas de necessitat per "evitar riscos als clients, accionistes i empleats".

Ha assenyalat que els esdeveniments polítics de Catalunya van tenir un impacte "important" en l'activitat bancària i econòmica del mes d'octubre, però aquest abast va ser de caràcter limitat i temporal després que es recuperara la confiança en les institucions després dels moviments empresarials i polítics.

Així, ha repassat que l'economia espanyola, "malgrat la situació política catalana", ha mantingut una important fortalesa de base, tornant a destacar en positiu dins de la zona euro.

ORDRE DEL DIA

Oliu ha afirmat que els resultats del banc de 2017 --que la junta haurà d'aprovar aquest dijous-- l'han situat en una "molt bona situació" per afrontar el pla de negoci trienal que ha començat aquest any amb l'horitzó en 2020.

L'ordre del dia inclou també la distribució d'un dividend brut de 0,07 euros per acció en efectiu, dels quals 0,02 euros van ser abonats al desembre com a dividend a compte i la resta seran abonats el proper 27 d'abril, amb el que la retribució total a l'accionista de 2017 s'eleva fins al 49% des del 40% de l'any anterior, per valor de 393 milions d'euros.

La junta haurà d'aprovar diversos acords relatius a la política de remuneracions dels consellers, entre ells un incentiu complementari a llarg termini que es basa per primera vegada no només en l'increment de valor de l'acció, sinó que exigeix a més el compliment dels objectius plurianuals que poden determinar una minoració del seu valor i en cap cas un increment, segons ha detallat Oliu.

colaboracio