Publicado 6/7/2020 18:56:25 +02:00CET

Oltra valora "flexibilitzar" les mesures sanitàries i de prevenció en residències de majors

VALÈNCIA, 6 Jul. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha valorat aquest dilluns que es poden "flexibilitzar" les mesures sanitàries i de prevenció en les residències de majors, al mateix temps que ha apuntat que les majors restriccions es donen en les més xicotetes, que compten amb un aforament de visites d'un 25%.

Oltra s'ha reunit aquest dilluns amb representants d'entitats i sindicats del sector de persones majors i de persones amb diversitat funcional, que, segons ha explicat la vicepresidenta, han sol·licitat a la Conselleria una flexibilització de les mesures per a poder ampliar l'aforament al 75% i obrir la possibilitat que els ancians puguen realitzar eixides vacacionals amb els seus familiars "amb totes les mesures de seguretat".

El col·lectiu ha sol·licitat una revisió de les mesures, que passaria per una major flexibilització, l'ampliació de l'aforament fins al 75% en les residències i l'obertura de les cafeteries dels centres de majors, sempre separades de la seua activitat.

Oltra ha assenyalat que ha faltat per perfilar algun matís però ha defès que els representants del sector estan d'acord en "pràcticament" tots els aspectes. "Hi ha un acord generalitzat en la prudència que hem de tindre i que els majors són les persones més sensibles", ha assenyalat la vicepresidenta, i ha afegit que és un àrea "a preservar i cuidar en les decisions".

Preguntada per les visites en les residències, segons Oltra, els representants del sector han traslladat que no s'ha registrat un elevat nombre de visites de familiars i que "en moltes ocasions" el "problema" és que "no reben visites".

No obstant açò, Oltra ha apuntat que en qualsevol cas la Conselleria entén que es poden "flexibilitzar" les mesures. En aquest sentit, ha assegurat que les majors restriccions es donen en les residències més xiquetes, que compten amb un aforament de visites d'un 25%.

PLANES DE CONTINGÈNCIA

Quant als plans de contingència, la vicepresidenta del Consell ha assenyalat que es poden presentar fins al 31 de juliol i ha puntualitzat que la Direcció general començarà a avisar la setmana vinent, ja que aquests plans han de marcar que a partir de l'1 d'octubre han de tindre estoc de material de protecció per a quatre setmanes de cara a una "indesitjable" però "possible" segona onada del virus.

Segons ha concretat Oltra, a final de setmana podria estar llista la resolució perquè fóra aprovada pel Ple del Consell el divendres.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Doloroso último adiós a Humberto Janeiro con dos sonadas ausencias

 2. 2

  El PP suspende de militancia a los dos detenidos por torturar hasta la muerte a un gato en Manacor

 3. 3

  La Xunta de Galicia plantea prohibir fumar al caminar por la calle o en terrazas si no hay distancia de seguridad

 4. 4

  Detenido en Villa del Prado por vender droga desde su tienda a jóvenes en inmediaciones de un colegio

 5. 5

  Declarados 18 casos de meningoencefalitis vírica en Sevilla, donde hay 16 ingresados