Publicado 08/04/2021 13:17CET

Oltra veu "aventurat" plantejar el final de l'estat d'alarma en un mes perquè "cada 24 hores canvia el panorama"

La vicepresidenta i Portaveu del Govern Valencià, Mónica Oltra
Rober Solsona - Europa Press

   VALÈNCIA, 8 abr. (EUROPA PRESS) -

   La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha considerat "aventurat" plantejar el final de l'estat d'alarma d'ací al 9 de maig i ha considerat que "no es poden fer plans a llarg termini" perquè el virus és "molt traïdor" i "cada 24 hores canvia el panorama".

   Així s'ha pronunciat Oltra aquest dijous després de reunir-se amb l'alcalde d'Oliva. "A dia de hui no em puc pronunciar sense saber com estarà la situació d'ací a un mes. Si la incidència ha pujat moltíssim i tenim la sanitat una altra vegada a la vora del col·lapse tindré una opinió, i si la cosa se'n va controlant, tindré una altra opinió", ha assenyalat.

   Per açò, ha insistit que les decisions sobre el final de l'estat d'alarma es prenguen en coordinació amb les comunitats autònomes, ja que quan acabe, es quedaran sense el "paraigua" legal que permet prendre decisions com els tancaments perimetrals o la limitació de mobilitat nocturna.

   No obstant açò, ha indicat que la Generalitat sí té competències per a establir limitacions com els horaris dels comerços i l'hoteleria, les condicions dels espectacles públics o l'esport.

   Respecte a la comissió interdepartamental que es reuneix aquest dijous, ha avançat que insistirà en la necessitat de vacunar a persones en vivendes tutelades, ja que estan també en un recurs residencial, "i com a tal, han de ser vacunades".

Contador
colaboracio