Publicado 14/05/2021 18:59CET

O.Pròxim.- Laya manté contactes amb els seus homòlegs israelià i palestí amb vista a una desescalada

La ministra d'Afers exteriors, UE i Cooperació, Arancha González Laya, rep al Comissionat General de l'Agència de Nacions Unides per a la població refugiada de Palestina a Orient Pròxim, Philippe Lazzarini
Ricardo Rubio - Europa Press

   La ministra d'Exteriors reitera al cap d'UNRWA el suport d'Espanya a l'agència

   MADRID, 14 maig (EUROPA PRESS) -

   La ministra d'Afers exteriors, UE i Cooperació, Arancha González Laya, ha mantingut contactes amb els seus homòlegs israelià i palestí així com amb altres interlocutors de la regió amb vista a frenar l'actual escalada de violència.

   Segons ha indicat ella mateixa en el seu Twitter, ha parlat amb el ministre d'Exteriors israelià, Gabi Ashkenazi, així com amb el palestí, Riyad al Malki, i "amb interlocutors regionals demanant contenció i desescalada".

   "La prioritat ha de ser protegir a la població civil particularment els xiquets", ha defès la ministra, per a la qual "la solució negociada al conflicte és més urgent que mai".

   González Laya ja va expressar el dimarts la seua condemna de la violència hores després que començara el llançament de coets des de Gaza contra territori israelià i que Israel responguera amb bombardejos aeris en la Franja. Així mateix, va fer una crida a tots els actors a "evitar actes de provocació, odi o incitació a la violència".

REUNIÓ AMB EL CAP D'UNRWA

   D'altra banda, la ministra ha mantingut aquest divendres una trobada amb el comissionat general de l'Agència de l'ONU per als Refugiats Palestins (UNRWA), Philippe Lazzarini, que es troba de visita a Espanya.

   En aquesta trobada, li ha agraït la tasca del personal de l'agència humanitària "pel suport que presten als més de 5 milions de refugiats palestins" i li ha recalcat que "compta amb el ple suport d'Espanya", segons ha escrit en un altre missatge.

   Exteriors ha ressaltat que la visita de Lazzarini es produeix en un moment en què l'agència afronta seriosos problemes pressupostaris per la reducció de les contribucions dels donants en els últims anys i les majors necessitats provocades per la pandèmia del COVID-19.

   En aquest sentit, el responsable d'UNRWA ha agraït a Espanya la contribució especial que va fer a la fi de 2020 en resposta a la seua crida per a mantindre el funcionament dels servicis bàsics que presta l'agència a la població palestina en camps de refugiats.

   González Laya ha tingut també unes paraules de reconeixement per al Comité Español d'UNRWA, un dels pioners a nivell mundial, que canalitza les contribucions de les comunitats autònomes, ajuntaments i societat civil, segons ha precisat Exteriors en un comunicat.

   D'altra banda, Lazzarin ha aprofitat l'ocasió per a explicar a la ministra els esforços que està duent a terme per a reformar l'agència i augmentar la seua eficiència i transparència, després de les crítiques contra aquesta pel seu funcionament, amb vista a aconseguir el suport dels donants, que s'havien distanciat en els últims anys.

   Així les coses, González Laya li ha traslladat el d'Espanya de seguir col·laborant i de reforçar noves vies com el desplegament d'experts destacats i voluntaris espanyols en l'agència.

Contador
colaboracio