Organitzacions LGTBI+ i trans valencianes se sumen a la convocatòria per a "exigir drets humans sense retallades"

Publicado: lunes, 5 diciembre 2022 18:30

   VALÈNCIA, 5 Dic. (EUROPA PRESS) -

   Les organitzacions LGTBI+ i trans valencianes se sumen a la convocatòria estatal conjunta i unitària que se celebrarà el dissabte 10 a Madrid sota el lema 'Llei trans: drets humans, sense retallades, per a todes' per a "exigir drets humans sense retallades". Així mateix, hi ha convocada una concentració per a eixa jornada a les 17.00 hores a la Plaça de l'Ajuntament de València.

   Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar; Chrysallis, Asociación de Familias de Infancia y Juventud Trans; Club Esportiu LGTBI DRACS València; València Diversitat; Ponts d'Igualtat y Ponts d'Igualtat d'Alacant; CLGS Lgtbi+ Safor Valldigna són algunes de les organitzacions que s'unixen a la convocatòria estatal, segons ha informat Lambda en un comunicat.

   Igualment, participen la Asociación de empresas y profesionales para lesbianas, gays, transexuales y bisexuales de la Comunitat Valenciana (Avegal); Galesh Associació De Famílies LGTB; Peña Valencianista LGTBI i Samarucs València LGTB+ Club Esportiu.

   "Exigim al PSOE que deixe de jugar amb les vides de les infàncies trans i d'utilitzar-les com a arma llancívola en les seues conteses polítiques, i que respecten els drets que van reconéixer en el seu últim congrés federal", ha reclamat el coordinador general de Lambda, Fran Fernández.

   Així mateix, la presidenta de FELGTBI+, Uge Sangil, ha afirmat que aquesta llei "és administrativa, com la del matrimoni igualitari, perquè la nostra infància puga veure reflectit el seu gènere en el seu DNI". "Inseguretat és la que viuen actualment en estar exposades a violències emparades per un Estat que les nega i invalida", ha defès.

"ES VIU UN MOMENT HISTÒRIC"

   Per la seua banda, la presidenta de Plataforma Trans, Mar Cambrollé, ha assenyalat que a Espanya "es viu un moment històric". "Els drets de les persones trans són un camp de batalla ideològic on les posicions antidrets obriran la porta a la ultradreta, davant el perill que la Llei Trans finalment no isca o ho faça amb una retallada en drets", ha indicat.

   A més, ha destacat que totes les entitats Trans i LGTBIQ de l'Estat "han cridat la mobilització en els carrers per a exigir al PSOE que d'una vegada per sempre cessen en la seua obstinació de retallar els nostres drets".

   La presidenta de Chrysallis Asociación de Familias de Infancia y Juventud Trans, Ana Valenzuela, ha insistit que "els verdaders riscos per a la infància trans s'originen quan la seua documentació no coincideix amb la seua identitat". "Els qui parlen de riscos i protecció per a les persones menors trans no viuen amb elles ni coneixen les seues realitats", ha asseverat.

   Igualment, el president de Fundació Tiángulo, José María Núñez, ha manifestat que les persones LGTBI+ "no entenen què sentit té prohibir una persona menor d'edat que puga realitzar un canvi administratiu en el Registre Civil".

   "Es tracta de menors que ja viuen amb la seua identitat de gènere en la seua família o en el col·legi i senten humiliació i la necessitat de donar explicacions cada vegada que han de mostrar el seu DNI", ha apuntat, al mateix temps que ha agregat que l'avantprojecte de llei aprovat "elimina requisits obligatoris d'hormonació i no parla en absolut sobre tractaments mèdics que són competència autonòmica".