Publicado 29/07/2021 16:50CET

Ortega Smith diu als "pirates" de Gibraltar que no li acoquinen les ordes de detenció: "El Penyal viu del delicte"

El secretari general de VOX, Javier Ortega Smith i el president de Vox a València, José María Llanos a la seua arribada a la inauguració de la nova seu del partit a València
Rober Solsona - Europa Press

   VALÈNCIA, 29 jul. (EUROPA PRESS) -

   El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, ha advertit aquest dijous als dirigents del "niu de delinqüència i pirates" de Gibraltar que no aconseguiran acoquinar-li amb l'ordre de detenció per suposadament portar-se un dels blocs de formigó amb els quals segons ell intentaven complicar el treball dels pescadors espanyols. És més, ha assegurat que ho tornarà a fer "en la primera oportunitat que tinga".

   "El Penyal viu del delicte", ha denunciat en la inauguració de la seu del partit a València, on ha promès que intentarà tornar a plantar una bandera d'Espanya en la colònia britànica per a "demostrar que se li acabarà el negoci fraudulent i delictiu".

   Així ho ha traslladat als periodistes sobre la informació de 'LHU Noticias' que podria enfrontar-se a deu anys de presó si tornara a xafar Gibraltar, en compliment d'una ordre de detenció dictada en 2014 pel furt del bloc que descansa en la seu nacional de Vox i del que ell mateix ha compartit aquesta setmana una fotografia.

   Ortega Smith ha criticat que "el camp de Gibraltar està arruïnat pel narcotràfic, el blanqueig de capitals i pels quals seguixen utilitzant la colònia com a niu de delinqüència i pirates". Tot açò, al seu juí, amb la permissivitat dels diferents governs d'Espanya, des dels del PP a l'actual de "Pedro el mentides i tota la seua col·lecció de traïdors".

   Per contra, ha assegurat que traslladarà quan puga a les autoritats gibraltarenyes que els pescadors espanyols "tenen dret a pescar en la badia d'Algesires" i que "ha de procedir-se a la descolonització del Penyal i a la seua entrega a Espanya com va declarar l'ONU", destacant que és "l'última colònia d'Europa".

   "Si creuen que ens acoquinaran perquè m'acusen d'un delicte, no ho aconseguiran", ha dit, i ha afegit que "robar en aigües d'Espanya no és un robatori; és netejar la brossa que han tirat".

   En aquesta línia, el dirigent de Vox ha augurat que "els pirates tard o d'hora abandonaran eixa colònia com en tantes altres parts món colonitzades". I ha promès que si el seu partit governara donaria un impuls al camp de Gibraltar, obligaria el Regne Unit a complir les resolucions internacionals i faria "l'impossible" perquè Espanya recuperava la seua sobirania, tant amb diplomàcia com "tallant-li tot el trànsit que prové dels delictes".

colaboracio