Ortiz queda en llibertat, imputat per un delicte de suborn i frau, després de declarar a Oriola (Alacant)

Actualizado 8/7/2010 20:38:24 CET

El fiscal demanava una fiança de 800.000 euros però ha estat desestimada pel jutge i l'empresari ha eixit sense mesures cautelars

ALACANT, 8 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'empresari alacantí i màxim accionista de l'Hèrcules CF, Enrique Ortiz, ha quedat en llibertat, imputat per un delicte de frau i un altre de suborn, després de prestar declaració durant al voltant de dos hores davant del titular del jutjat de Primera Instància número 3 oriolà, que instruïx l'anomenat cas 'Brugal', segons ha assenyalat a Europa Press el lletrat d'Ortiz, Alejandro Bas.

L'advocat ha fet estes declaracions al voltant de les 18.00 hores d'este dijous, acompanyat per Enrique Ortiz, a l'eixida del jutjat número 3 d'Oriola, encarregat del cas 'Brugal', on ha acudit a les 16.00 hores per prestar declaració.

Bas ha assenyalat que el fiscal "demanava una mesura cautelar de presó defugible baix fiança de 800.000 euros" que ha estat "desestimada", per la qual cosa el jutjat no ha pres "cap mesura cautelar" contra Ortiz.

El mateix empresari ha afirmat que "respecta als jutges" i ha assenyalat que el titular del jutjat "no ha pres cap mesura cautelar" en contra seu.

Durant el matí d'este dijous, també han acudit a declarar pel mateix cas el president de la Diputació Provincial d'Alacant, José Joaquín Ripoll, l'empresari de l'automoció Rafael Gregori, un empleat d'Ortiz i Fills, així com el mateix Enrique Ortiz, que estava citat a les 13.00 hores tot i que finalment la seua declaració ha hagut de ser endarrerida.

En esta operació, que continua oberta, els efectius de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Financera van detindre un total d'onze persones i van realitzar 19 registres.

Entre els detinguts es troba el mateix Ripoll, així com tres regidors populars de l'Ajuntament d'Oriola, i set empresaris de la província d'Alacant i de València.

colaboracio