Pablo Iglesias s'ofereix Sánchez com a "principal soci de Govern" si "mira a la seua esquerra"

Pedro Sánchez saluda a Pablo Iglesias després de ser triat president del Govern
EUROPA PRESS
Publicado 15/6/2018 17:43:39CET

MADRID, 15 Jun. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha oferit al president de l'Executiu, Pedro Sánchez, una "col·laboració parlamentària estreta" i ser el seu "principal soci de Govern", si "mira la seua esquerra" i es compromet a traure endavant un agenda de mesures progressistes que beneficien a la majoria social.

"Si Pedro Sánchez vol, estem disposats a ser el seu principal soci de Govern. Pedro Sánchez té el nostre suport per a aquesta legislatura, si està disposat a impulsar una agenda social, feminista, ecologista i de canvi democràtic", ha anunciat durant la seua intervenció a l'inici de la reunió que celebra aquest divendres en el Cercle de Belles arts el Consell Ciutadà Estatal (CCE) de Podem.

En concret, Iglesias ha proposat el PSOE "iniciar una col·laboració parlamentària estreta que permeta al Congrés exercir com a poder legislatiu", després d'avisar Sánchez que "no ha d'oblidar que el seu Govern compta a priori amb el suport de 84 diputats" i que "la legitimitat" li vé donada no només pels seus votants sinó pels quals van votar a Podem i a la resta de formacions que li van donar suport.

Així mateix, Iglesias ha aprofitat el seu oferiment per a exposar una bateria de les 20 mesures que la seua formació considera fonamental traure endavant en aquesta legislatura, entre les quals figuren, per exemple, la derogació de les reformes laborals --tant la del PP com la del PSOE--, la pujada de salari mínim fins els 1.000 euros, el tancament dels CIE o la derogació de la llei mordassa.

colaboracio