La paella torna a prendre el Congrés abans de la preestrena de 'Paella Today'

La paella pren l'entrada del Congrés
AYTO VALÈNCIA
Publicado 21/3/2018 19:13:34CET

VALÈNCIA, 21 Mar. (EUROPA PRESS) -

La paella valenciana de Sueca ha tornat protagonitzar aquest dimecres el menú del restaurant del Congrés dels Diputats, que ha servit fins a 183 paelles per a delectar els paladars dels 1.500 comensals en els dos menjadors, entre ells la presidenta de la cambra, Ana Pastor. Es tracta de la cinquena ocasió en la qual el plat estrela arriba al menjador de l'hemicicle, en coincidència amb la preestrena de la pel·lícula 'Paella Today'.

Enguany, la paella ha tingut una entrada "de cinema" en la cambra baixa. La delegació del Concurs Internacional de Paella Valenciana ha fet coincidir la jornada de promoció amb la preestrena del film, aquesta vesprada en la sala Proyecciones del carrer Fuencarral de Madrid, segons ha informat l'Ajuntament de Sueca en un comunicat

L'equip de cuina del restaurant parlamentari ha rebut l'assessorament del coordinador gastronòmic del certamen, Jesús Melero, que ha col·laborat en l'elaboració de les paelles seguint la recepta oficial del Concurs Internacional.

En la comitiva han participat l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, i el responsable del certamen, Vicent Baldoví, acompanyats per la diputada de Turisme de València, Pilar Moncho, al costat de representants de marques de productes patrocinadors del certamen gastronòmic.

Allí els ha rebut el diputat suecà Joan Baldoví (Compromís), impulsor de la iniciativa per a donar a conéixer la paella als parlamentaris i a la resta de personal del Congrés i per a aconseguir una major projecció mediàtica del plat valencià per excel·lència. També s'han desplaçat alguns actors i membres de la productora de 'Paella Today' per a degustar el plat i conéixer de primera mà el concurs.

Des de l'Ajuntament de Sueca destaquen que fins i tot la presidenta del Congrés, Ana Pastor, "no s'ha pogut resistir als encants de la paella" i s'ha quedat a menjar.

Com a colofó, els organitzadors han obsequiat als quals han triat menjar paella amb una borsa promocional que contenia un paquet d'arròs Tartana, espècies Carmencita, un xicotet calder decoratiu i una cullera de fusta cortesia de Garcima, així com un fullet informatiu del certamen amb la recepta original.

DIA INTERNACIONAL DE LA PAELLA

La iniciativa ha aprofitat l'ocasió per a reivindicar la institucionalització de la celebració del Dia Internacional de la Paella, que compta amb l'aval i la col·laboració de l'Ajuntament de València, Wikipaella i la participació de la Federació d'Hoteleria, a la qual se n'aniran sumant representants d'organitzacions vinculades al món gastronòmic

La responsable de Turisme València també ha acudit al Congrés i ha avançat que la fundació engegarà una comissió de treball perquè "aquest plat tan icònic siga reconegut mundialment". "València té una oportunitat única per a situar-se en el mapa gastronòmic internacional", ha asseverat.

'PAELLA TODAY'

A la vesprada, la comitiva del concurs suecà assistix a la passada de la pel·lícula, dirigida per César Sabater. El film està protagonitzat per Olga Alamán, Pablo Rivero i Pau Gregori, i també participen rostres molt coneguts com Lolita Flors, Pablo Carbonell, Soledad Giménez, Carmen Alcayde i el mateix Chimo Bayo.

'Paella Today' és una comèdia que conforma el seu argument al voltant d'un concurs gastronòmic. El llargmetratge tindrà la seua posada de llarg aquest divendres, 23 de març, a escala nacional.

colaboracio