Actualizado 29/10/2010 20:27

Papa.- Arriba a Barcelona el papamòbil de Benet XVI

BARCELONA, 29 Oct. (EUROPA PRESS) -

El papamòbil que Benet XVI utilitzarà el 7 de novembre en la seva visita a la capital catalana i al passeig cap a la Sagrada Família des del Palau Arquebisbal de Barcelona, ha arribat este divendres a l'aeroport del Prat (Baix Llobregat) en avió, segons ha pogut comprovar Europa Press.

El vehicle, que el papa utilitza per a les seues aparicions públiques, ha estat rebut a l'aeroport per la Guàrdia Civil, que és el cos policial que té les competències de seguretat en este recinte.

Després, el vehicle papal ha estat traslladat mitjançant una grua contractada per l'empresa Ayuda del Automóvil (ADA), escortada per dos vehicles policials camuflats, a les dependències oficials on quedarà custodiat fins al dia de la seua desfilada per la capital catalana.

El papamòbil, del qual es calcula que només hi ha tres exemplars al món, actualment és un Mercedes-Benz modificat amb un xicotet habitacle de vidre en la part posterior, on s'asseu el papa. Després de l'atemptat contra Joan Pau II, el 13 de maig del 1981, els vidres van ser blindats.

En la visita de Joseph Raztinger al Regne Unit, el Papamòbil va arribar tan sols un dia abans. Tot i que s'especulava que el vehicle arribaria amb el pontífex procedent de Santiago de Compostel·la, que celebra l'Any Xacobeo, finalment este es quedarà a la ciutat deu dies abans de l'esdeveniment.

colaboracio