Publicado 07/10/2022 18:25

El "paradís perdut" de la Mallorca no turística arriba al Micalet

Sergio Baos per a 'Paraíso' del Sueño Producciones
EL SOMNI PRODUCCIONS./REMITIDA MICALET

   VALÈNCIA, 7 Oct. (EUROPA PRESS) -

   La productora balear El Sueño Producciones presenta en el Teatre Micalet de València 'Paraíso', una obra interpretada per Sergio Baos i dirigida per Xavi Núñez que representa la Mallorca no turística, "el paradís perdut".

   El Sueño Producciones, que ja havia visitat el Micalet amb 'Un tranvía llamado deseo', 'Smiley' i 'La Clase', torna a la sala valenciana amb una comèdia de la qual es podrà gaudir del 13 al 16 d'octubre.

   L'obra mallorquina pretén anar més enllà de la imatge idíl·lica que es té de la illa sota el punt turístic, on predominen les aigües de color turquesa, unes platges fabuloses i una taula molt parada, relata el Teatre Micalet.

   Sergio Baos s'encarrega de donar veu mitjançant quatre personatges als mallorquins que estan en la parada, que no s'han beneficiat del negoci turístic i que en plena crisi fan cua en els bancs d'aliments.

   Ells i elles són els protagonistes d'una història, en forma de 'road movie', thriller teatral o tragicomèdia rural que reflecteix el que passa en els paisatges que no ixen en les postals.

   'Paradís' va ser guardonada amb dos premis ATAPIB a la millor autoria i millor interpretació masculina atorgada per l'Associació de Teatres i Auditoris Públics dels Illes Balears, a més del Premi Ciutat de Palma als Arts Escèniques. La crítica va rebre l'obra com una confluència afortunada dels universos de Rafael Azcona, els germans Coen, Berlanga i la novel·la picaresca espanyola.