Publicado 15/9/2020 18:49:32 +02:00CET

Patraix compleix 150 anys com a barri de València

Imatge del barri valencià de Patraix
GOOGLE MAPS

VALÈNCIA, 15 Sep. (EUROPA PRESS) -

Patraix, un dels barris més populars de València, commemora aquest dimarts els 150 anys de l'annexió a la ciutat. Tal dia com hui, fa un segle i mig, va culminar el procés administratiu que va portar l'aleshores poble de Patraix a incorporar-se a la capital del Túria com un més dels seus barris.

El 15 de setembre de l'any 1870, l'Ajuntament de València donava compte a la Diputació de l'annexió i de la confiscació de les dependències de l'antic poble, que passava a convertir-se en el barri onzé dins del Districte de Sant Vicent, nomenant per alcaldes primer i segon del mateix Francisco Pascual i Miguel Tejedor, recorda l'Associació Veïnal de Patraix en un comunicat.

D'aquesta manera concloïa un procés que es va iniciar a instàncies del propi Ajuntament de Patraix en la primavera del 1869, a causa de la falta de recursos i l'interés dels propietaris de terres i alqueries que, en la seua majoria, eren veïns de València, tal com arreplega l'historiador Javier Mozas en el llibre editat al 2019 per l'associació
veïnal 'Patraix de poble a barri'.

Aquest va ser el primer dels catorze pobles que, amb el pas del temps, es van incorporar a la ciutat de València que, ja al 1865, s'havia desfet de les seues muralles medievals, començant un període de creixement urbà que encara continua en aquests moments.

L'Associació Veïnal de Patraix ha celebrat al llarg de l'any diversos actes per a commemorar l'annexió del poble a la ciutat de València, encara que a causa de la situació provocada per la pandèmia, alguns d'ells s'han hagut de posposar o anul·lar.

Encara així, el col·lectiu té previst organitzar diversos actes culturals per a celebrar aquesta singular efemèride que estan sent planificats "amb el màxim de seguretat i atenent les indicacions de les autoritats pertinents".

Contador
colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Tamara Falcó apuesta por un look 'total black' de Carolina Herrera de infarto

 2. 2

  Barbón advierte que "si no doblegamos la curva en una semana se optará confinamientos perimetrales"

 3. 3

  Muy grave un hombre al recibir un disparo tras intentar atacar a unos agentes en Manzanares

 4. 4

  Iglesias y Montero cancelan su agenda tras el ingreso de sus hijos mellizos en el Gregorio Marañon por una bronquiolitis

 5. 5

  Queda en libertad el preso de ETA Rufino Arriaga, condenado por pertenencia al 'comando Madrid'