Pedro Calvo diu que va abandonar el màster i mostra sorpresa que la jutge li mostre un document amb excel·lents

Publicado 21/6/2018 15:34:47CET

La jutge investiga si s'unflava el nombre d'alumnes que aprovaven per algun benefici econòmic

MADRID, 21 Jun. (EUROPA PRESS) -

L'extinent d'alcalde de Madrid en l'època d'Alberto Ruiz-Gallardón, Pedro Calvo, ha mostrat aquest dijous la seua sorpresa davant la jutge Carmen Rodríguez-Medel després que aquest li haja exhibit un document que arreplegava les qualificacions que va obtindre, amb "bastants excel·lents", en les assignatures del màster en Dret Autonòmic de la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid (URJC) al qual es va matricular en 2012. Calvo ha declarat que va abandonar el màster per falta de temps i que "no va fer res", d'ací la seua sorpresa en aparéixer un document segons el qual va traure diversos excel·lents.

"No vaig fer ni l'ou, com se sol dir". Així ho ha afirmat el polític madrileny després de comparéixer durant uns vint minuts davant la jutge d'Instrucció número 51 de Madrid en qualitat de testimoni. La instructora està darrere de les presumptes anomalies en el màster que va cursar Cristina Cifuentes.

La seua citació es produeïx en aparéixer el seu nom en l'acta de convalidacions objecte del procediment penal, atés que aquest document compta amb cinc firmes falsificades i açò podria incórrer en un delicte de falsificació documental. No és l'únic alumne que no va cursar el màster i que, per contra, apareix amb assignatures aprovades sense ser conscient d'açò.

La jutge investiga si l'Institut de Dret Públic que dirigia el catedràtic Enrique Álarez Conde, unflava presumptament el nombre de matriculats que aprovaven per algun motiu econòmic. Aquesta situació podria derivar en un presumpte delicte de malversació de cabals públic.

VA ABANDONAR EL MÀSTER

L'exconseller madrileny es va matricular en el mateix màster que l'expresidenta regional, però no va arribar a fer res perquè no tenia temps. De fet, no figura en el seu currículum. Però el seu nom apareix en les citades actes.

En la seua compareixença, Calvo ha ratificat davant la jutge que es va matricular en eixe màster, però no va fer "absolutament res". "No em vaig examinar de cap assignatura i no vaig ser a classe", ha afirmat l'extinent d'alcalde, explicant que en 2012 va canviar de l'Àrea de Seguretat en l'Ajuntament de Madrid a la d'Economia i no tenia temps de res. "Desgraciadament vaig pagar 1.500 euros", ha dit.

Tal com ha relatat als periodistes, la seua sorpresa, que després ha passat a "indignació", ha arribat quan se li ha mostrat un document que contenia les qualificacions de les assignatures que mai va arribar a cursar.

"Mai vaig sol·licitar les convalidacions. Ho vaig veure en els mig. El que em sorprèn és que hui he vist les qualificacions. L'única cosa bona que puc dir és que almenys havia obtingut bastants excel·lents. Però anem sense entregar res. Mai vaig anar a classe. Hi havia molts excel·lents. Em pareix inaudit", ha asseverat.

A més, ha indicat que durant l'interrogatori un advocat li ha demanat explicacions sobre aquest extrem, al que aquest ha replicat que les explicacions li les han de donar a ell.

Segons el seu relat, no parla amb Enrique Álvarez Conde, el director del màster de l'institut de Dret Públic, des de fa set anys. Conde compareixerà dilluns que ve en qualitat d'investigat i està imputat en altres dos peces diferents sobre el cas matriu.

"INDIGNANT"

Calvo ha volgut destacar que li resulta "indignant" que haja hagut de vindre a testificar en un cas, la qual cosa suposa que se li torne a fer mal al seu prestigi i honor. "Jo no tenia un interés director en aquest màster, ho vaig fer perquè sumava crèdits per al doctorat", ha conclòs.

Fa unes setmanes, una altra alumna que apareix en l'acta de convalidacions va denunciar davant la Fiscalia que li van aprovar 10 assignatures sense que fora a classe ni s'examinara.

Ahir mateix, l'exsubsecretari d'Economia i Competitivitat va afirmar a Europa Press a través de fonts properes que "mai" hauria realitzat el màster que dirigia Conde, malgrat que d'igual manera que Calvo i altres alumnes apareix en les convalidacions d'assignatures.

Aquesta vesprada, acudirà a declarar com a testimoni el rector de la URJC Javier Ramos, que haurà de donar explicacions sobre la gestió després d'esclatar el cas.

colaboracio