Peníscola prohibeix el bany a una platja en detectar nivells elevats de paràmetres biològics per un abocament

Vista aèria d'una platja de Peníscola
GOOGLE MAPS
Publicado 19/7/2018 18:17:24CET

CASTELLÓ, 19 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Peníscola (Castelló) ha comunicat la prohibició per al bany a la Platja de les Viudes després de la comunicació emesa pel Servei de Planificació de Recursos Hidràulics i Qualitat de les Aigües ordenant el tancament de la zona de bany, en detectar nivells elevats de paràmetres biològics a causa d'un abocament procedent d'un edifici.

Segons informa el consistori al seu lloc web, les mostres de les aigües analitzades es van prendre el passat 17 de juliol --dia des del qual la platja queda tancada al bany com a mesura preventiva-- i superen els límits establits segons el Reial decret 1341/207 sobre la gestió d'aigües aptes per al bany.

L'àrea municipal de Medi ambient i Platges ha rebut els resultats de les analítiques per part del Servei de Planificació de Recursos Hidràulics i Qualitat de les Aigües a última hora del matí d'aquest dijous.

A causa de la identificació d'un abocament procedent d'un edifici de la zona de Llandells, l'Ajuntament pren mesures correctores i revisa el conjunt de canalitzacions de tota la zona. Paral·lelament, ha activat el protocol de forma automàtica, amb la convocatòria de l'òrgan gestor de platges.

També ha informat al servei d'informació turística del municipi, els concessionaris dels serveis en platges, el servei de socorrisme, Policia Local i a la ciutadania a través del comunicat oficial.

Des de la Regidoria de Platges es manté l'ordre de tancar al bany la Platja de les Viudes i de comunicar la prohibició a través de cartells informatius instal·lats a la platja i suports web. En tractar-se d'una platja no vigilada pel servei de socorrisme, s'han estructurat diverses batudes per la zona, tant de Policia Local com de socorristes per advertir els ciutadans de la prohibició.

Des de l'àrea de Turisme s'ha procedit a informar als empresaris locals perquè disposen de la informació oficial. La platja tornarà a obrir-se al bany quan els resultats analítics mostren valors concordes amb una qualitat d'aigua apta.

colaboracio