El periodista Vicent Partal i l'Associació Tractat d'Almisrà reben els premis Miquelet d'Honor 2008

Actualizado 3/7/2008 21:13:33 CET

VALÈNCIA, 3 de juliol (EUROPA PRESS)

El periodista valencià Vicent Partal i l'associació cultural Tractat d'Almisrà han rebut els premis Miquelet d'Honor 2008, que recauen en persones i col·lectius "que s'han distingit per la seua trajectòria constant de treball per la història, la llengua, la cultura i la identitat" valencianes, segons han informat hui fonts de l'entitat.

La Societat Coral el Micalet ha donat a conéixer hui els guardonats amb els Miquelets d'Honor 2008, que es lliuraran en el tradicional sopar dels premis que enguany se celebrarà el 29 de novembre al Teatre Micalet.

Vicent Partal és, segons les mateixes fonts, un periodista amb "una consciència nacional ferma i amb una defensa dels drets polítics negats històricament". Des del seu treball diari al portal Vilaweb "ha superat les fronteres d'internet, amb la qual cosa ha aconseguit articular un espai de comunicació", han afegit. El guardonat ha treballat a "El Temps", "Diari de Barcelona", Televisió Espanyola, Catalunya Ràdio, "El Punt" i "La Vanguardia", entre d'altres.

Alguns dels títols publicats per Partal són "La revolta nacionalista a l'URSS", "Converses sobre els origens d'internet a Catalunya" o "Periodisme quàntic. Fent periodisme a Internet. L'experiencia dels primers deu anys de VilaWeb".

Per la seua banda, l'Associació Cultural Tractat d'Almisrà "ha divulgat i promocionat la nostra llengua i senyes d'identitat", per això l'entitat "està molt ben considerada pels cercles intel·lectuals i acadèmics", ja que la seua tasca forma part d'"una trobada amb la nostra història col·lectiva".

Actualment, l'associació està immersa en un projecte en què es pretén instal·lar un museu etnològic i un centre d'interpretació de la història del Tractat en un edifici del segle XVIII, han indicat en el comunicat.

colaboracio