Publicado 2/7/2020 16:45:35 +02:00CET

Periodistes i tècnics d'À Punt es convertiran en avatars en un congrés virtual

Firma del conveni d'À Punt amb Aeipro
À PUNT

VALÈNCIA, 2 Jul. (EUROPA PRESS) -

À Punt serà "el mitjà oficial de referència" del 24 Congrés Internacional de Direcció i Enginyeria de Projectes que se celebrarà del 7 al 9 de juliol i que tindrà un desenvolupament íntegrament virtual.

La radiotelevisió pública valenciana, a més de garantir la cobertura informativa, participarà en aquest fòrum amb la presència de diversos avatars --identitats virtuals que s'utilitzen en videojocs i computadores-- que representaran periodistes i càmeres que cobriran l'esdeveniment en l'entorn virtual.

El certamen està organitzat per l'Associació Espanyola de Direcció i Enginyeria de Projectes (Aeipro) en col·laboració amb el Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València.

Per a formalitzar la col·laboració, el director general de la Societat Valenciana de Mitjans de Comunicació (SAMC), Alfred Costa, ha firmat hui un conveni amb el president d'Aeipro, Salvador Capuz, pel qual les dos parts es comprometen a difondre i promocionar els continguts d'aquest congrés, informa À Punt en un comunicat.

El catedràtic de la UPV i president de l'Associació Espanyola de Direcció i Enginyeria de Projectes (Aeipro), Salvador Capuz, ha afirmat: "Mai havíem tingut l'oportunitat que una televisió fora mitjà oficial nostre, que s'interessara i tinguera presència en els nostres congressos. Enguany fem un congrés en un món virtual, és una experiència nova per a nosaltres".

"Anem a utilitzar una ferramenta d'última tecnologia i un món virtual amb persones dins d'aquest món perquè les persones senten que formen part del congrés i no davant la pantalla a casa. Esperem que aquesta novetat també siga de l'interés dels espectadors d'À Punt", afig.

Per la seua banda, Alfred Costa, ha manifestat: "Nosaltres oferim cada dia l'actualitat, però també pensem en el futur i tenim una mirada a llarg recorregut i, lògicament, amb totes les ajudes que ens posen damunt la taula les universitats".

Estem pensant a projectar, difondre i ajudar en la mesura del que siga possible el talent i la creativitat dins de la creació multidisciplinària, dins de la creació digital, dins de les noves tecnologies. Amb À Punt trobaran el recorregut que té la política audiovisual, que no sempre es veu en pantalla, però que treballa pel benestar dels valencians i valencianes", ha asseverat.

Mitjançant l'acord, À Punt donarà cobertura en totes les finestres i en els diferents espais a les activitats relacionades amb el congrés i habilitarà els mecanismes tècnics necessaris per a emetre en streaming els principals actes del congrés a través del seu web (www.apuntmedia.es).

À Punt farà la difusió en el marc de la política de la cadena per a "impulsar la societat de la informació, el foment de la producció de continguts audiovisuals, la promoció de la creació digital i multimèdia com a aportació al desenvolupament de la indústria cultural i audiovisual valenciana i la dinamització econòmica de la Comunitat".

La participació d'À Punt, incideixen, "s'emmarca en l'aposta per la innovació tecnològica, donant suport a la indústria valenciana de continguts digitals, impulsant el desenvolupament i contribuint a la seua difusió entre la societat valenciana".

colaboracio