Personal de seguretat de l'oci nocturn rebrà formació per a atendre a víctimes d'agressions sexuals

Archivo - Una imatge de recurs d'una discoteca
GVA - Archivo
Publicado: martes, 31 enero 2023 14:52

   VALNCIA, 31 Ene. (EUROPA PRESS) -

   L'Institut Valenci de les Dones impartir formació als treballadors de les empreses de seguretat del sector de l'oci nocturn per a la correcta atenció a les víctimes d'agressions sexuals, amb l'objectiu d'"aportar valor" per a establir les pautes que possibiliten un "bon acompanyament" a les dones en les intervencions.

   La directora general de l'Institut Valenci de les Dones, María Such, ha explicat a Europa Press que es tracta de traslladar la idea de "no contribuir al terror social" i ha remarcat la idea que l'oci nocturn "no és un perill per a les dones". Sobre aquest tema, Such ha subratllat que "fins al 80 per cent de les agressions sexuals es produeixen en mbits familiars" i que el 90% d'elles són d'homes cap a dones.

   Encara que ha afirmat que "el millor protocol és que no es produsquen aquestes agressions", ha posat el focus en la formació de cara a una coeducació afectiu-sexual "respectuosa" i ha reivindicat la necessitat d'apostar per aquest camp "a nivell social". Per a a, ha reclamat "la collaboració de la ciutadania". "Tota sensibilització és positiva", ha recalcat.

   Per a abordar aquesta qüestió, des de l'Institut Valenci de les Dones s'ha acordat amb la Federació d'Oci i Turisme de la Comunitat Valenciana (Fotur) realitzar una formació a les empreses de seguretat que treballen en l'oci nocturn amb la finalitat de que els seus treballadors tinguen "l'aportació de sensibilització" per a una actuació "correcta i adequada amb les víctimes" d'agressions sexuals.

   En tot cas, ha volgut remarcar que l'oci nocturn és un "espai segur" per a les dones en "termes generals", llevat "excepcions meditiques".

EXPERINCIA

   Such ha explicat que per a impartir aquesta formació ja es compta amb l'experincia dels centres dona 24 hores, la "intensa" formació dels punts violeta establits en festivals, festes patronals i altres celebracions, així com totes aquelles iniciatives socials o empresarials en aquest sentit.

   Ara es treballa, ha indicat Such, en els continguts formatius per a impartir al personal de seguretat, per als quals s'estan arreplegant i incloent "algunes pautes" per a la "correcta formació" amb una "base terica".

   Finalment, ha recalcat que tota empresa se seguretat disposa del seu protocol amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i, davant "qualsevol incidncia", ha de comunicar-la, així com traslladar al presumpte agressor a les forces policials i "acompanyar a la víctima al centre dona o als servicis socials".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià