El PIB modera el seu avançament trimestral al 0,6% i retalla tres dècimes la seua taxa anual fins al 2,7%

Diners
Europa Press - Archivo
Publicado 31/7/2018 10:27:58CET

MADRID, 31 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'economia espanyola va créixer un 0,6% en el segon trimestre de l'any, una dècima inferior a la registrada en el primer trimestre, alhora que va retallar tres dècimes la seua taxa interanual, fins al 2,7%, segons l'avançament de dades de la Comptabilitat Nacional Trimestral publicat aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

És el primer trimestre, després de dotze trimestres consecutius, que el PIB anual creix per davall del 3%.

Amb el repunt interanual del 2,7%, l'economia espanyola acumula 18 trimestres consecutius de taxes interanuals positives, mentre que amb l'avançament trimestral del 0,6% s'acumulen 19 trimestres consecutius d'alces.

Així mateix, la contribució de la demanda nacional al creixement interanual del PIB va ser de 2,9 punts en el segon trimestre, una dècima superior a la del primer trimestre, mentre que la demanda exterior va presentar una aportació de -0,2 punts, quatre dècimes inferior a la del trimestre passat.

El deflactor implícit del PIB va augmentar un 0,7% respecte al mateix trimestre de l'any anterior, sis dècimes menys que en el trimestre anterior.

Per la seua banda, l'ocupació de l'economia, en termes de llocs de feina equivalents a temps complet, va registrar una variació del 0,8% respecte al trimestre anterior, tres dècimes superior a la registrada durant el primer trimestre.

En termes interanuals, l'ocupació va augmentar a un ritme del 2,5%, una dècima menys que en el primer trimestre, el que suposa un increment de 448.000 llocs de feina equivalents a temps complet en un any.

Segons l'INE, la variació interanual del cost laboral unitari es va situar en el segon trimestre al 0,6%.

Les dades publicades per Estadística són encara provisionals i es coneixeran a nivell desagregat el proper 28 de setembre.

NOVETATS.

Com a novetat, la Comptabilitat Nacional Trimestral d'Espanya (CNTR) modifica el seu calendari de difusió i els seus continguts a partir d'aquesta publicació, referida a l'avançament del segon trimestre d'aquest any.

L'avançament de resultats d'aquesta operació, que es difon actualment prop de 30 dies després de la finalització del trimestre, conté per primera vegada estimacions tant de l'avançament del PIB trimestral com de cadascun dels seus components (oferta, demanda i rendes) i de l'ocupació.

Les dades es presenten en termes bruts i també ajustats d'estacionalitat i efectes de calendari. Així mateix, el PIB i els seus components des dels enfocaments d'oferta i demanda es difonen valorats en preus corrents i en termes de volum.

colaboracio