La Pirotècnia Aitana retrona la Plaça de l'Ajuntament amb una mascletà de més de 200 quilos de pólvora

Mascletà del 16 de març de 2018
EUROPA PRESS
Publicado 16/3/2018 16:43:46CET

VALÈNCIA, 16 Mar. (EUROPA PRESS) -

La primera mascletà dels dies grans de les Falles de 2018 ha retronat a la Plaça de l'Ajuntament de València amb un dispar de més de 200 quilos de pólvora que ha llançat la Pirotècnia Aitana de Bèlgida (València), als ordes d'Isabel Benavent, la segona dona pirotècnica que ha disparat en aquestes festes.

Així, al crit de 'senyora pirotècnica, pot començar la mascletà', els trons i els petards han començat a eixir disparats durant més de cinc minuts per tot el perímetre de la plaça.

Durant aquests minuts, més de 200 quilos de pólvora han eixit al cel de la capital del Turia, amb un final especialment potent, que ha inclòs entre 60 i 70 quilos de pólvora en menys d'un minut.

Benavent ha destacat que el dispar d'aquest divendres ha començat amb una traca valenciana": "a mi m'agrada dir ací venim els valencians", ha destacat. Així, ha indicat que en la plaça "el públic exigeix molt".

Des del balcó de l'Ajuntament han acudit a la mascletà el president de Ciutadans, Albert Rivera; el secretari d'Anàlisi Estratègica de Podem, Íñigo Errejón; el president de la Generalitat, Ximo Puig; l'alcalde de València, Joan Ribó, i les Falleres Majors, Rocío Gil i Daniela Gómez.

colaboracio