Pla es desmarca de les presumptes irregularitats del PSPV i diu que, "com Rajoy", no estava en el "dia a dia"

Joan Ignasi Pla en el Senat
PP SENADO
Publicado 18/5/2018 15:09:14CET

MADRID, 18 May. (EUROPA PRESS) -

L'exsecretari del PSPV i candidat en 2003 i 2007 a la Generalitat Valenciana, Joan Ignasi Pla, s'ha desmarcat aquest divendres de les presumptes irregularitats que afecten el PSPV en les campanyes de 2007 i 2011, i ha al·legat que els procediments judicials se centren en anys en els quals ell havia abandonat el seu càrrec orgànic, al mateix temps que ha destacat que "com a secretari general del PSPV" no estava al tant de qüestions del dia a dia, "com Mariano Rajoy", ha ironitzat, fent una referència a la declaració del president del Govern en el juí del cas Gürtel.

Davant les preguntes del PP en el marc de la comissió d'investigació del finançament dels partits polítics en el Senat, Pla ha circumscrit a activitats pròpies de la política la seua relació amb l'empresa Crespo Gomar, agència de comunicació a la qual els informes policials apunten que va facturar servicis per al PSPV que suposadament van pagar terceres empreses a canvi d'adjudicacions.

Segons l'exdirigent valencià, amb la citada empresa de comunicació solament va treballar puntualment en un projecte d'imatge i 'coaching' abans de la campanya de 2007 i ha negat conéixer més treballs que va fer Crespo Gomar per al PSPV o com es van facturar aquest. Així mateix, ha al·legat que els casos que es troben judicialitzats estan relacionats amb expedients de contractació a partir de 2008 quan ell ja havia abandonat la primera línia política.

Pla ha tirat d'ironia per a dibuixar una comparativa entre les acusacions que l'imputava el PP i les explicacions que en el seu moment va donar Mariano Rajoy en el juí del cas Gürtel. "Jo com a candidat no m'ocupava de les coses del dia a dia, com Rajoy, estàvem en la mateixa situació. Així és la vida dels candidats i dels secretaris generals", ha afirmat.

DECISIÓ DE LA JUTGE D'INHIBIR-SE

En el cara a cara entre el portaveu del PP en la comissió, Luis Aznar, i l'excandidat socialista, ha eixit a la palestra el fet que quatre jutjats estiguen investigant actualment aquest cas. No obstant açò, Pla ha descarregat la seua responsabilitat en què el jutjat valencià que va iniciar la pràctica de diferents diligències es va declarar "no competent" i es va inhibir a favor de jutjats de Gandia, Benidorm i Madrid, descartant el delicte electoral per possible prescripció.

Per a l'exdirigent socialista açò és una prova que la jutgessa "no li ha donat credibilitat" a les factures i fotocòpies i per açò ha acusat Aznar d'agarrar-se a aquesta interlocutòria que, segons el parer de Pla, descarta qualsevol trama. "Eixa credibilitat podia haver-li-la donat a l'extresorer del PP Bárcenas quan va escriure MR i una sèrie de quantitats al costat, vosté li va donar crèdit a això?", ha insistit sobre suposats pagaments a Rajoy.

A açò Aznar ha replicat que "no ha de donar explicacions sobre al que ell dóna crèdit o no", i ha acusat Pla de dir "coses que no són" perquè la investigació prossegueix en diferents jutjats. "El temps ens ho anirà confirmant", ha pronosticat el senador 'popular' que ha descrit l'època de Pla en el PSPV com el "nus gordià" d'una xarxa il·legal de finançament polític.

colaboracio