La plataforma de cursos en línia de la UPV supera els 4 milions d'inscripcions

Estudiants en la Universitat Politècnica de València
UPV
Publicado: miércoles, 30 noviembre 2022 10:38

   VALÈNCIA, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La Universitat Politècnica de València (UPV) ha aconseguit superar els quatre milions d'inscripcions en la plataforma de MOOC --cursos massius oberts en línia-- impulsada per la Universitat d'Harvard i el MIT, "i ha convertit així aquesta aposta per la formació en línia en una de les mñes grans en funcionament en universitats de parla hispana a nivell mundial".

   Entre les temàtiques més demandades per les persones usuàries destaquen especialment els cursos sobre idiomes i cursos sobre ferramentes útils en el treball.

   Fins a aquest moment, i des de l'arrancada de la iniciativa l'any 2013, la UPV ha creat un total de 130 cursos. La majoria dels cursos estan en espanyol (97), encara que hi ha una oferta significativa en anglés (31, un 24%) i cursos en valencià (3) i francés (1).

   La UPV ofereix 11 certificacions professionals pròpies (4 d'elles en anglés), 4 certificacions professionals en conjunt amb altres universitats, 1 micromáster (que proporciona crèdits per a un màster propi) i 3 programes X-Series (agrupacions sense orientació professional), detalla la universitat valenciana en un comunicat.

   Els cursos amb més inscrits són els tres dedicats a l'ensenyament de l'espanyol, seguits pels tres dedicats a l'Excel, els 4 d'anglés intermedi nivell B2, el d'introducció a la gestió de projectes, el d'introducció a la programació en Android, el d'introducció a la borsa, el curs d'aprendre a menjar sa i el d'introducció a la programació en Python, que sumen en total més de la meitat de les inscripcions.

CERTIFICATS

   Els cursos amb més certificats comprats són els tres dedicats a l'ensenyament de l'espanyol, els 3 d'Excel, els 4 d'anglés intermedi nivell B2, el d'introducció a la gestió de projectes, el d'introducció a la programació en Android, el d'introducció a la borsa, l'ODS i l'Agenda 2030 i el curs d'introducció a la programació en Python.

   La Universitat Politècnica de València (UPV) va començar amb els MOOC al gener de 2013 amb 2 cursos en una plataforma pròpia, upvx.es, i, des d'aleshores, ha publicat els seus cursos en 3 plataformes (upvx.es, miriadax.net i edx.org) usant 3 tecnologies (Google Course Builder, MiriadaX i Open edX)

   En el seu model, la institució opta per cursos basats en vídeos curts de teoria d'entre 2 i 10 minuts amb una pregunta curta de reforç després de cada vídeo, agrupats en mòduls setmanals, amb un examen per a cada mòdul i un examen final basats en preguntes tipus test, de resposta numèrica o de resposta de text curt. Tots els cursos compten amb un fòrum en el qual els estudiants poden comunicar-se amb l'equip del curs i entre ells.