Plataforma per l'Ensenyament demana reunir-se amb Marzà per a coordinar accions per les sentències que retornen concerts

Publicado 18/7/2018 18:49:59CET

VALÈNCIA, 18 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic ha demanat reunir-se amb el conseller d'Educació, Vicent Marzà, i amb el secretari autonòmic d'aquesta àrea, Miguel Soler, amb la finalitat de "valorar i coordinar possibles accions relatives a les sentències del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que obliguen l'administració a retornar el concert a determinades aules concertades de nivells postobligatoris".

Aquest col·lectiu manifesta, a través d'un comunicat, el seu "malestar" davant les sentències emeses per l'alt tribunal valencià perquè considera que "avalen la concertada". La plataforma aposta per continuar exigint "que la concertada siga subsidiària de la pública i no a l'inrevés".

"Fa falta, doncs, continuar apel·lant a les administracions, central i autonòmica, perquè modifiquen o deroguen les lleis que entenen que la concertada és complementària de la pública i no subsidiària, a més de reivindicar polítiques i activisme per a la derogació de la LOMQE".

En aquest sentit, la Plataforma té previst sol·licitar "la convocatòria d'una comissió per a fer el seguiment de la revisió dels concerts amb participació dels agents socials".

També reclama, als servicis de la Conselleria, "un estudi jurídic que permeta valorar la possibilitat de coordinar-nos en possibles accions judicials i saber qual és la base legal en la qual es basen les sentències per a poder orientar l'acció sindical i jurídica".

SECTORIAL

Finalment, demanarà que es promoga una Conferència Sectorial d'Educació per a coordinar amb la resta d'administracions de l'Estat "una resposta adequada per a transformar el marc legal que permeta una revisió efectiva, atenent criteris de garantia de drets educatius i de promoció dels serveis públics, dels concerts educatius".

Així mateix, la Plataforma li plantejarà què propostes cal traslladar al Ministeri d'Educació per a millorar el sistema educatiu, que passen, en la seua opinió, per "derogar la LOMQE i els reials decrets-llei 14/2012 i 20/2012 de retallades al professorat i al funcionariat, entre altres mesures".

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic està integrada per FAMPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, FEPV, BEA, Saó, Sindicat d'Estudiants, FEU, Acontracorrent, Associació de Directors i Directores de Primària, Associació de Directors i Directores de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i València Laica.

colaboracio