Podem avisa el PSOE que la derogació de la Reforma Laboral és condició necessària per a un acord de govern

Publicado 17/6/2019 18:31:16CET
PODEMOS

Volen acabar a més amb "els aspectes més lesius" de la reforma 'socialista' de 2010

MADRID, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

Podem avisa el PSOE que la derogació de la Reforma Laboral impulsada en 2012 pel PP i acabar amb "els aspectes més lesius" de la reforma socialista de 2010 seran imprescindibles en la negociació per a arribar a un acord de govern entre les dos forces. "D'ací no ens anem a moure perquè és un compromís que es va firmar --en l'acord de Pressupostos-- i que només fa falta materialitzar-ho", assenyalen.

Després del Consell de Coordinació de Podem, la portaveu de la formació, Noelia Vera, ha assenyalat que col·loquen en el centre de la negociació programàtica amb el PSOE revertir les retallades en drets laborals "que ha patit la ciutadania per la crisi", i defèn eixa derogació de la Reforma Laboral de 2012 que ja van pactar els dos partits per als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

Vera ha afegit que eixa derogació ha d'anar acompanyada a més de la recuperació de la negociació col·lectiva i que els treballadors de les subcontractes "tinguen els mateixos drets que la resta" d'empleats. D'aquesta manera, la formació 'morada' marca la seua posició de partida de cara a eixa reunió que previsiblement els secretaris generals de les dos formacions han de mantindre en els pròxims dies abans que Sánchez es presente a la investidura.

JORNADES "COMPATIBLES AMB VIURE"

Entre eixes "línies profundes" de diàleg amb el PSOE, Vera inclou aconseguir que es garantisquen "jornades laborals compatibles amb viure", de manera que es facilite la conciliació familiar, el temps d'oci i el temps de descans. Per a Vera, açò s'ha de traduir que les 34 hores setmanals siguen una realitat, a reduir el nombre d'hores extraordinàries i a equiparar els permisos de paternitat i maternitat, pujant-los a les 25 setmanes i aconseguint que siguen intransferibles i cent per cent remunerats.

En matèria de lluita contra la precarietat, ha avançat que posaran sobre la taula de negociació la lluita contra l'"epidèmia cada vegada més estesa" dels contractes temporals. Per a Podem, aquesta no han de durar més d'un mes i, després de sis mesos, l'empresa ha de contractar directament els treballadors.

Un altre dels punts a negociar, i en el qual des de la formació morada opinen que poden entendre's amb el PSOE, és el d'acabar amb la figura dels falsos autònoms augmentant per a açò les inspeccions de treball. En cas de localitzar empreses que facen ús d'aquesta figura, des de Podem són partidaris que se'ls obligue a incorporar al treballador en la plantilla.

A tot açò, Vera ha sumat que s'han de recuperar els drets laborals "de col·lectius castigats com les kellys", que s'ha de seguir pujant el Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins als 1.200 euros al mes en aquesta legislatura, i assumir una renda garantida de 600 euros al mes per a les persones que no arriben a uns ingressos mínims.

Contador
colaboracio