Podem creu que Sánchez "no va estar a l'altura" al no retirar el recurs a la Llei per la Funció Social de la Vivenda

Ángela Ballester, diputada d'Units Podem
PODEMOS - Archivo
Publicado 16/7/2018 14:42:00CET

VALÈNCIA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

La diputada d'Units Podem en el Congrés Ángela Ballester ha lamentat aquest dilluns que el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, "no ha estat ràpid" ni "a l'altura" a l'hora d'evitar el "bloqueig" a la Llei valenciana per la Funció Social de la Vivenda", al no retirar el recurs d'inconstitucionalitat interposat per l'anterior executiu del PP, al temps ha preguntat "per què aquest compromís no s'ha dut a terme".

Així ho ha manifestat en una roda de premsa per a comentar l'actualitat, en la qual s'ha referit tant a la Llei valenciana per la Funció Social de la Vivenda com a la Llei contra la Pobresa Energètica, dos normatives aprovades en Les Corts i recorregudes davant del TC pel govern de Mariano Rajoy. L'alt tribunal va declarar divendres passat que diversos articles de la primera norma són inconstitucionals en envair competències de l'Estat.

Ballester ha anunciat que la formació morada registrarà aquest dilluns una bateria de preguntes en el Congrés i el Senat para, d'una banda, saber "què pensa el Govern sobre la llei de vivenda que, ara mateix no és vàlida i com pensa evitar eixe problema apressant de la vivenda", i d'altra banda, reclamar al Govern central que retire el recurs d'inconstitucionalitat a la de pobresa energètica.

La formació assenyala, en les preguntes registrades, que tots dos recursos "estaven en curs en el moment del canvi del govern", per la qual cosa l'Executiu de Pedro Sánchez podria haver-los retirat i deixar així de "bloquejar l'aplicació d'aquestes lleis tan importants per als drets i el benestar de la ciutadania valenciana". "El govern ha arribat tard i ha permès que es consumeix el bloqueig imposat pel PP", afig el text.

Ballester ha explicat que, després de la moció de censura, la "primera demanda" de Podem al nou Executiu "va ser que retirara els recursos d'inconstitucionalitat". "Érem a temps de parar eixe bloqueig", ha assenyalat, abans de lamentar que la decisió del TC causara que la llei sobre vivenda, "que prioritza el benestar de les famílies", és "ara mateix una ferramenta que no tenim en la nostra mà".

La parlamentària ha assenyalat que "la moció de censura no és suficient". "Pedro Sánchez està per a unes coses i per a unes altres no", ha asseverat, al mateix temps que ha titlat d'"intolerable aquest continuisme sobre les lleis socials".

RETIRAR EL RECURS A LA LLEI CONTRA LA POBRESA ENERGÈTICA

Així mateix, la formació reclama al Govern central que retire "immediatament" el recurs d'insconstitucionalidad a la llei valenciana contra la pobresa energètica, ja que encara està pendent de resolució i està "a temps de parar el seu bloqueig".

La formació defèn en les preguntes presentades en el Congrés i el Senat que l'Executiu de Sánchez "hauria de retirar com més prompte millor els recursos per a evitar que es consume novament el bloqueig pòstum".

"Encara som a temps de mantindre-la viva", ha subratllat. En aquest sentit, ha ressaltat que Podem esperava que "la moció de censura no solament deixara arrere el govern de Rajoy sinó les polítiques de Rajoy, entre elles bloquejar tot tipus d'iniciatives que pogueren verdaderament canviar la vida de la gent des dels parlaments autonòmics", ha resolt.

colaboracio