Publicado 22/10/2021 11:36CET

Podem demana al PSOE una reunió "urgent" davant l'"intent d'ingerència" de Calviño sobre la reforma laboral

Archivo - Arxiu- La vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, intervé en una sessió de control al Govern en el Congrés dels Diputats, a 15 de setembre de 2021, a Madrid, (Espanya).
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

   Veu necessari una trobada de la taula de seguiment de l'acord de coalició per a deixar clar els objectius i competències entre socis

   MADRID, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

   Unides Podem ha sol·licitat una reunió urgent de la taula de seguiment de l'acord de coalició amb el PSOE davant els "intents d'ingerència" de la vicepresidenta, Nadia Calviño, en les competències de la seua homòloga i ministra de Treball, Yolanda Díaz, de cara als treballs per a la derogació de la reforma laboral.

   La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha avançat aquest matí a les xarxes socials que el seu espai reclamava eixa reunió sense especificar el motiu concret de discrepància. "Necessitem abordar la gestió i execució dels compromisos de coalició", ha manifestat. El PSOE ha acceptat convocar aquest fòrum, segons informen a Europa Press fonts de Ferraz.

   Posteriorment, fonts de l'espai confederal han destacat Europa Press que el motiu d'aquesta petició radica en l'"intent d'ingerència" de Calviño en les competències de la vicepresidenta segona, concretament en la negociació amb agents socials i treballs per a derogar la reforma laboral.

   Per tant, veuen necessari una reunió per a "deixar clar" quins són els compromisos aconseguits, és a dir, la consecució de l'acord de derogació de la normativa del PP, però també les competències que té cadascun.

   En aquest sentit, des d'Unides Podem han subratllat que una cosa és la negociació entre els socis, una cosa normal en una coalició, i una altra envair les funcions assignades a un departament, en aquest cas Treball.

   Per exemple, al·ludeixen al fet que va ser el Ministeri de Treball el que va coordinar els treballs durant sis mesos per a definir el component 23 del Pla de Recuperació, que condensava totes les aportacions per a definir l'estratègia de les nova polítiques públiques en l'àmbit laboral.

colaboracio