Podem pregunta al Govern per què "va ser tancat en aïllament" l'intern que es va suïcidar al CIE de Sapadors

Publicado 19/7/2019 16:42:49CET
EUROPA PRESS - Archivo

VALÈNCIA, 19 Jul. (EUROPA PRESS) -

Unides Podem ha presentat diverses preguntes al Congrés relatives al suïcidi d'un ciutadà marroquí al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Sapadors, a València, per a saber que és el que va ocórrer dilluns passat, 16 de juliol, perquè l'intern "fóra tancat en una cel·la d'aïllament".

Amb aquesta iniciativa, la diputada Marisa Saavedra reclama una resposta del Govern per escrit sobre diverses qüestions. En primer lloc, al·ludeix a les informacions que indiquen que el jove mort hauria participat en una baralla.

Davant aquesta possibilitat, la confluència vol saber "l'actuació de la Policia per a evitar el conflicte i l'atenció mèdica que van rebre les persones implicades", detalla Unides Podem en un comunicat.

També "les condicions en les quals es trobava abans de l'aïllament i si va rebre atenció mèdica o psicològica de forma prèvia", així com l'hora en què va ser aïllat i "quant de temps va estar en eixa cel·la abans de la seua mort".

Al mateix temps, pregunta per si hi ha càmeres de vigilància al CIE
--en concret, a la cel·la d'aïllament-- i reclama un informe sobre aquests aparells en una iniciativa de petició de documentació.

En definitiva, Unides Podem interpel·la a l'Executiu en funcions per a saber si "considera que s'ha salvaguardat la vida del ciutadà d'origen marroquí, complint amb el seu deure tutela de les persones davall la seua custòdia, i si es van complir els protocols antisuïcidis en aquest cas".

Contador
colaboracio