Publicado 25/01/2021 17:43CET

La Policia creu que l'incendi de l'EMT València no va ser intencionat i apunta un problema elèctric en un bus

Bombers controlen el foc declarat aquest dissabte en les cotxeres de l'EMT
POLICÍA LOCAL - Archivo

L'Ajuntament es planteja obrir una nova cotxera al costat dels terrenys del cementeri general

VALÈNCIA, 25 Ene. (EUROPA PRESS) -

L'informe de la Policia Científica que investiga l'incendi en les cotxeres de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València del passat 5 de desembre del 2020 assenyala que "no s'han localitzat indicis que feren sospesar una possible intencionalitat del sinistre" i que "tot pareix indicar que l'origen de l'incendi poguera estar relacionat amb alguna incidència en el quadre elèctric del bus 5174, situat darrere de la cabina del conductor, no podent precisar-se majorment a causa de l'alt grau de destrucció que presenta la zona".

El document, les conclusions del qual ha llegit aquest dilluns l'alcalde de València, Joan Ribó, davant els mitjans de comunicació i després durant el ple extraordinari que s'ha fet sobre el sinistre a petició de PP, Ciutadans i Vox, assenyala que el foc es va iniciar a les 16.45 hores, en un autobús, marca Renault, model CITIE-2, matrícula 4911 BRD, bus 5174, propulsado per dièsel, quan estava estacionat en la plaça B-48.

Es tracta d'un vehicle de 19 anys d'edat, la història d'operacions del qual registra, des del dia 30 de l'11, incidències relacionades amb el circuit de calefacció i amb la placa posterior al conductor, ha explicat Ribó. De fet, per aquest motiu havia sigut retirat dos dies abans i es trobava en la seua plaça d'aparcament, ha puntualitzat.

El Sistema d'Ajuda a l'Explotació (SAE) registra una connexió a les 16.21 hores i unes emergències a les 16.32 del mateix dia de l'incendi, compatible amb algun problema d'aquest autobús, continua l'informe de la científica.

Com a resultat de l'incendi l'alcalde ha assenyalat que s'han comptabilitzat 17 vehicles en sinistre total, amb una mitjana de 13,1 anys i 570.000 km recorreguts. Segons Ribó, "estava prevista la retirada de tots aquests vehicles al llarg dels pròxims mesos" amb l'excepció d'un d'ells. A més hi ha 9 vehicles amb afectació parcial, amb una mitjana de 16,8 anys.

LA PÒLISSA D'ASSEGURANCES AVANÇARÀ 600.000 EUROS

Quant al valor dels danys en els autobueses, que Ribó ha xifrat el seu valor comptable en 35.000 euros, encara que el valor analitzat és d'1,5 milions en els vehicles de sinistre total i de 547.000 euros en els de sinistre parcial, açò és, poc més de 2 milions d'euros, un valor econòmic total que s'ha sol·licitat al segur de l'EMT.

I aquesta pòlissa d'assegurances de Zurich ha oferit a l'EMT València avançar 600.000 euros "en concepte de pagament a compte per la indemnització pels danys ocasionats que puga correspondre, una vegada siguen ultimades les comprovacions i peritatges corresponents al sinistre esdevingut", ha avançat l'edil.

Finalment, l'alcalde ha avançat que estan "pensant obrir una nova cotxera" al costat dels terrenys del cementeri general de València.

colaboracio