Publicado 7/7/2020 18:47:35 +02:00CET

La policia dels Països Baixos localitza diverses cel·les i una cambra de tortures per organitzar segrests

Cambra de tortures per a segrests
FISCALÍA DE PAÍSES BAJOS

ÁMSTERDAM, 7 Jul. (DPA/EP) -

Les forces de seguretat dels Països Baixos han localitzat a l'interior d'uns contenidors de càrrega diverses cel·les i una cambra de tortures per suposadament organitzar segrests, ha informat la Fiscalia de Rotterdam en un comunicat en el qual ha qualificat d'"impactant" el descobriment.

La troballa ha arribat dos setmanes després que la policia detinguera sis persones per la seua presumpta relació amb un segrest. Les autoritats havien interceptat diverses telefonades i missatges en la plataforma encriptada Encrochat, en les quals els sospitosos parlaven obertament de tortures.

La policia ha explicat en un comunicat que han descobert els contenidors en un magatzem a la localitat de Wouwse Plantage i que no hi ha indicis que els hagen utilitzat. Sis dels contenidors s'havien habilitat per ser cel·les, insonoritzades, amb lavabos portàtils i manilles al sostre i a terra.

El setè contenidor seria "una sala de tractament", segons els sospitosos, "òbviament dissenyada i equipada per torturar persones", segons la Fiscalia. En aquesta instal·lació hi havia una cadira de dentista, instruments de cirurgià, alicates i tisores.

Les autoritats, que durant els escorcolls han confiscat armilles antibales, uniformes oficials i llums blaves, sospiten que els detinguts es volien fer passar per agents. La policia ja havia advertit les víctimes potencials del segrest.

Contador
colaboracio