La Policia intercepta un sobre amb material pirotècnic dirigit a Sánchez, el cinqué en els últims dies

El president del Govern, Pedro Sánchez, a la seua arribada a una sessió plenària en el Congrés dels Diputats, a 30 de novembre de 2022, a Madrid (Espanya).
Eduardo Parra - Europa Press
Publicado: jueves, 1 diciembre 2022 11:21

    MADRID, 1 Dic. (EUROPA PRESS) -

   La Policia Nacional ha posat en coneixement de l'Audiència Nacional l'enviament d'un sobre amb material pirotècnic al president del Govern, Pedro Sánchez, que va ser detectat i neutralitzat pels servicis de seguretat de Presidència del Govern.

   En els últims dies s'han comptabilitzat un total de cincos paquets o cartes explosives dirigides a l'ambaixada d'Ucraïna a Espanya, l'empresa saragossana Instalaza, la base militar de Torrejón, el ministeri de Defensa i el president del Govern

   La intercepció del sobre a Sánchez va tindre lloc el passat 24 de novembre, després que els servicis del Departament de Seguretat de Presidència del Govern, en les tasques de garbellat i filtrat de la correspondència, detectaren un enviament postal sospitós. Es tractava d'un sobre dirigit el president del Govern, que havia sigut remès per correu postal ordinari, ha detallat el Ministeri de l'Interior en un comunicat.

   El Departament de Seguretat va activar els protocols pertinents i, després d'assegurar la zona, va procedir a la deflagració controlada del sobre. A costa dels resultats definitius de les anàlisis que s'estan realitzant, el sobre podria contindre una substància similar a la qual s'utilitza en els artefactes pirotècnics.

   El mateix dia i, de manera paral·lela, la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior va ordenar a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil que extremaren les mesures de protecció de les administracions i edificis públics, especialment referent als controls sobre els enviaments postals.

   CONTINGUT SIMILAR A la RESTA DE PAQUETS

   Arran d'aquests fets, la Policia Nacional realitza una investigació reservada que està dirigint la Comissaria General d'Informació i en el marc de la qual s'estan realitzant les perquisicions i anàlisis pertinents.

   Aquest sobre seria similar per les seues característiques i contingut als rebuts per l'Ambaixada d'Ucraïna a Madrid, per l'empresa Instalaza a Saragossa i per la Base Aèria de Torrejón.

   Els fets han sigut posats aquest matí en coneixement del titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de l'Audiència Nacional, que aquest dimecres va obrir diligències després de la deflagració del sobre remès a l'Ambaixada d'Ucraïna, que va ferir de caràcter lleu a un treballador de la legació diplomàtica.